ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Βίδες φουρνιστές με ανοιξιάτικα λαχανικά
Γεύση

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30΄
Χρόνος: 1 ώρα
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Όλη η άνοιξη στο πιάτο μας. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες και τον αρακά μέχρι το φρέσκο ανθότυρο, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του.
Υλικά
500 γρ. βίδες
500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
4 αυγά
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα λαχανικά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
250 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
4 καρδιές αγκινάρας, σε πολύ λεπτές φέτες
420 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, χοντροκομμένα
1 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μείνουν λιγοστά υγρά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα αδειάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «σταθεί» και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πηγή gastronomos.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.10.2025 | 22:12
Αποζημίωση ζώων, χαμένου εισοδήματος και ταχείες πληρωμές ζητούν οι κτηνοτρόφοι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.10.2025 | 22:01
Παρουσιάστηκε ο Ε’ τόμος της σειράς βιβλίων του Νικολάου Παπαθεοδώρου «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα».(ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.10.2025 | 21:52
Συναγερμός στην ΑΜΘ – Μετά την ευλογιά και κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες - ΕΛΛΑΔΑ | 21.10.2025 | 21:47
Πέθανε ο θρυλικός Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών από ανακοπή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.10.2025 | 21:33
«Άμεσα» αιτήσεις για φερτά υλικά και το πριμ ζωοτροφών ενόψει πληρωμών 58 εκατ. ευρώ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.10.2025 | 21:20
Τρίκαλα: «Ήθελα πάντα να την σκοτώσω» - Πώς ο 18χρονος έφτασε να γίνει μητροκτόνος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.10.2025 | 21:14
Εκδήλωση του ΣΘΕΒ με θέμα «Πρακτική Κυβερνο-ασφάλεια για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.10.2025 | 21:02
Σύσκεψη της ΕΙΝΚΥΛ στο ΓΝΛ «Για ένα Νοσοκομείο που να στέκεται δίπλα στον ασθενή – Διεκδικήσεις και λύσεις» (ΦΩΤΟ)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.10.2025 | 14:24
Σοκ στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε τη μητέρα του με πετσέτα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.10.2025 | 13:43
Καντερές: Ο δραματικός Οκτώβριος του 1994 -Από τα 34άρια στη φονικές πλημμύρες σε Ποδονίφτη και Μεταμόρφωση Καρδίτσας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.10.2025 | 12:45
Ερωτήματα καθηγητή Κτηνιατρικής Δημ. Γκουγκουλή στον περιφερειάρχη για τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.10.2025 | 12:05
Απίστευτο: Κλέβουν τα χρήματα που αφήνει ο κόσμος όταν ανάβει κεράκι στο εκκλησακι στα Τέμπη (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.10.2025 | 11:10
Περίπου 35 με 50 ευρώ ξοδεύουν οι καταναλωτές της Λάρισας στην λαϊκή αγορά και παίρνουν μόνο τα απαραίτητα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.10.2025 | 10:55
Προβλέψεις χιονοπτώσεων για τον χειμώνα 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.10.2025 | 21:20
Τρίκαλα: «Ήθελα πάντα να την σκοτώσω» - Πώς ο 18χρονος έφτασε να γίνει μητροκτόνος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.10.2025 | 10:13
Τυροκομία: Οι συνέπειες της ευλογιάς αγγίζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Θεσσαλία