ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Πώς να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν
FOOD

Γεμίστε τα, βάλτε τα σε σαλάτες, σάντουιτς και πίτες: με ένα μικρό «μοντάζ», θα επιστρέψουν... καινούργια
Τα βάψατε, τα τσουγκρίσατε μετά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, φάγατε κανένα δυο με λίγο αλάτι και πιπέρι, αλλά τελικά δεν καταναλώθηκαν όλα. Δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα. Τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Με μερικές απλές κι εύκολες κινήσεις μπορείτε να τα μεταμορφώσετε και να τα επανεμφανίσετε... διαφορετικά.
Μια πρώτη ιδέα είναι να σκαρώσετε στα γρήγορα μια αυγοσαλάτα, κόβοντάς τα σε κυβάκια και ανακατεύοντάς τα με μερικές κουταλιές μαγιονέζας, λίγο χυμό λεμονιού, κρεμμύδι και κάπαρη. Μια άλλη, είναι να κόψετε τα αυγά στη μέση, κατά μήκος, να μεταφέρετε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ, να τους ανακατέψτε καλά με μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι ‒αν θέλετε προσθέτετε και ψιλοκομμένα αλλαντικά‒ και να γεμίσετε με αυτό το μείγμα τα κοιλώματα που σχηματίζει το ασπράδι. Πασπαλίστε τα στη συνέχεια με λίγη πάπρικα ή πιπέρι καγιέν κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πέρα από μια κλασική αυγοσαλάτα, μπορείτε να φτιάξετε γεμιστά αυγά
Τα σφιχτά αυγά ταιριάζουν στη γέμιση της πίτας· οπότε μπορείτε κάλλιστα να τα προσθέσετε σε μια χορτόπιτα ή σε μια κρεατόπιτα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι κι άνηθο. Μπορείτε επίσης να τα αξιοποιήσετε σε κάποια σαλάτα, συνδυάζοντάς τα π.χ. με τόνο, μαρούλι, φασολάκια, ντοματίνια, ελιές κι ένα dressing μουστάρδας, ελαιόλαδου και ξιδιού ή με μαρούλι, μπέικον που το έχετε ψιλοκόψει και περάσει για λίγο από το τηγάνι ή το φούρνο για να γίνει τραγανό, ντοματίνια και αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια – το ίδιο dressing δουλεύει μια χαρά κι εδώ.
Τέλος υπάρχουν πάντα τα σάντουιτς, κι εκεί οι επιλογές είναι πολλές. Τα βραστά αυγά ταιριάζουν πολύ με φύλλα από σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης, ντοματίνια και λίγη γραβιέρα, όπως και με καπνιστό σολομό και μαγιονέζα ή, αν έχετε διαθέσιμη, σάλτσα horseradish (χρένου). Μια ακόμη ιδέα είναι να απλώσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μισό αβοκάντο που το έχετε λιώσει με το πιρούνι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομμένα ντοματίνια και αυγό κομμένο σε μικρά κομματάκια και να το φάτε για πρωινό. Είναι ένας συνδυασμός υγιεινός κι ελαφρύς, που θα σας γεμίσει ενέργεια.
Πηγή ethnos.gr
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.10.2025 | 10:01
Απογοήτευση στον κάμπο: Δεν κάνουν παραγγελίες για λίπασμα για τις χειμερινες σπορές (video) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.10.2025 | 09:54
Το σπάνιο μονόλεπτο που μπορεί να πουληθεί έως 50.000 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2025 | 09:50
28η Οκτωβρίου: Μαθήτριες έβαλαν το σήμα του καρπουζιού στις στολές τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 29.10.2025 | 09:45
Λάρισα: Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Η επόμενη μέρα από τη θεατρική ομάδα Ζέππελιν - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2025 | 09:39
Θλίψη στον Βόλο – Νεκρός 54χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 09:34
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης καταγγέλλει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών - ΕΛΛΑΔΑ | 29.10.2025 | 09:28
Ελληνικά Πανεπιστήμια: Διαγράφονται 285.000 “αιώνιοι” φοιτητές τον Δεκέμβριο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2025 | 09:24
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 08:26
Θλίψη στη Λάρισα για τον θάνατο 51χρονης μητέρας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:31
Θλίψη στην Καρδίτσα: έφυγε από τη ζωή η Αθηνά (Νανά) Στρογγύλη - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 09:13
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2025 | 19:35
Η αυταπάρνηση των γιατρών του νοσοκομείου της Καρδίτσας που έσωσαν βρέφος 15 μηνών με τα εγκαύματα από καυτό λάδι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 12:01
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρέλαση της Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 13:03
Άψογοι σχηματισμοί, λεβεντιά, παράστημα και σθένος στη στρατιωτική παρέλαση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 12:42
Ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας από την παρέλαση μαθητών και συλλόγων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2025 | 11:52
Πλήθος κόσμου παρακολουθεί με λιακάδα την παρέλαση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed