ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Διαζύγιο Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Χωρίζοντας μια περιουσία 146 δισ. δολαρίων
STORIES

Η ανακοίνωση της λήξης του γάμου του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μετά την αρχική έκπληξη, προκάλεσε και το εύλογο ερώτημα: πώς θα χωρίσει το ζευγάρι την αμύθητη περιουσία του;
Πρόκειται για γρίφο για δυνατούς λύτες δεδομένου ότι, όπως αποκαλύπτει η αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι δυο τους δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.
Ο 64χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα γνωρίστηκαν το 1987 –την ίδια χρονιά που ο συνιδρυτής της Microsoft κέρδισε τον τίτλο του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον κόσμο σε ηλικία μόλις 31 ετών. Παντρεύτηκαν στη Χαβάη το 1994 και απέκτησαν τρία παιδιά, την Τζένιφερ (25 ετών σήμερα), τον Ρόρι (21 ετών) και τη Φοίβη (18 ετών).
Το ζευγάρι, το οποίο διαθέτει περίπου 146 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, δεν έκανε καμία δημόσια τοποθέτηση για τα οικονομικά τους σχέδια, αν και τόνισαν ότι θα συνεργαστούν για να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο.
Καθώς μάλιστα το ζευγάρι δεν έχει προγαμιαίο συμβόλαιο, φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς που έχουν να κάνουν οι δικηγόροι για το μοίρασμα της περιουσίας τους - η οποία περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες, ιδιωτικό τζετ, εκπληκτική συλλογή έργων τέχνης και στόλο πολυτελών αυτοκινήτων - έχει ήδη γίνει, καθώς τα έγγραφα του διαζυγίου τους αναφέρονται επανειλημμένα σε ένα «συμβόλαιο χωρισμού» που και οι δύο έχουν υπογράψει. Το ίδιο το συμβόλαιο δεν έχει δημοσιευτεί.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς προβλέπει και ορισμένες περίπλοκες αποφάσεις σχετικά με τον διαμοιρασμό της τεράστιας περιουσίας μετά από 27 χρόνια γάμου.
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος κατά σειρά πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία ύψους 130,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.
Ο Γκέιτς εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να ιδρύσει από κοινού με τον φίλο του από το σχολείο, Πολ Άλεν, το 1975, τη Microsoft.
Στον Γκέιτς ανήκε το 49% της Microsoft στην αρχική δημόσια προσφορά το 1986, γεγονός που τον έκανε άμεσα πολυεκατομμυριούχο.
Με την εκρηκτική ανάπτυξη της Microsoft, σύντομα έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Στη συνέχεια ωστόσο έχασε αυτόν τον τίτλο, εν μέρει δωρίζοντας χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και λόγω της ανάπτυξης άλλων εταιρειών.
Σύμφωνα με το Forbes ο ιδρυτής της Amazon.com Inc, Τζεφ Μπέζος, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, Έλον Μασκ και ο ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό και η οικογένειά του βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, με τον Γκέιτς να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.
Το ζευγάρι δημιούργησε το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς με έδρα το Σιάτλ το 2000. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, με έμφαση στη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή.
Οι επιχορηγήσεις του περιελάμβαναν περίπου 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για πρωτοβουλίες σχετικές με εμβόλια και έρευνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονωϊού.
Το ίδρυμα έκλεισε το 2019 με καθαρά περιουσιακά στοιχεία ύψους 43,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δαπάνησε πέντε δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 για προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, εξαιρουμένων των δαπανών διαχείρισης.
Από το 1994 έως το 2018, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έδωσαν στο ίδρυμα περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία, ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δωρίσει περισσότερα από 29 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του στο Ίδρυμα Γκέιτς από το 2006.
Το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, έχει μία έπαυλη στη λίμνη Ουάσιγκτον η αξία της οποίας ανερχόταν το 2020 σε 130,8 εκατομμύρια δολάρια.
Η νομοθεσία στην Ουάσιγκτον ορίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν εντός γάμου ανήκουν από κοινού στο ζευγάρι και μοιράζονται ισομερώς σε περίπτωση διαζυγίου.
Οι σύζυγοι μπορούν επίσης να συμφωνήσουν ότι ορισμένα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν ξεχωριστή ιδιοκτησία, που σημαίνει ότι ανήκουν σε έναν από τους δύο.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:17
Υποβάλλεται το πλάνο για την ορθή καταβολή των επιδοτήσεων, στην κρίση του Χάνσεν η προκαταβολή βασικής - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 11:11
Διαμαρτυρία από τους διανομείς της Λάρισας- ενημερώνουν τον κόσμο με φυλλάδια στην κεντρική πλατεία (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 11:07
Καμία αναφορά στην περιοδεία Ανδρουλάκη στη Θεσσαλία για Αχελώο... - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 10:13
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων για τα κομματικά όργανα της ΝΔ στην Π.Ε. Λάρισας (λίστα) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.11.2025 | 10:02
Τρίκαλα: Έκλεβε επί τρία χρόνια το ταμείο fast food - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.11.2025 | 09:57
Απάντηση από ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της Νιτρορύπανσης ζητούν οι Διαχειριστικές Αρχές - ΛΑΡΙΣΑ | 04.11.2025 | 09:57
Ο μανάβης από τη Λάρισα ενθουσίασε την Παπαρίζου και εξασφάλισε θέση στο Voice! - ΒΟΛΟΣ | 04.11.2025 | 09:52
Μπαράζ διαρρήξεων σε επιχειρήσεις στον Βόλο χθες το βράδυ – Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες, άρπαξαν χρήματα 
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.11.2025 | 20:42
Θρήνος στα Τρίκαλα για το χαμό 38χρονου αστυνομικού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 09:45
Ανοδική κίνηση για 45 λεπτά στο βαμβάκι μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.11.2025 | 13:40
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.11.2025 | 11:46
Τακούδης: Προσοχή καταιγίδες Τρίτη βράδυ σε Πήλιο, παράλια Λάρισας, Σποράδες -Ψυχρή λίμνη «κυκλώνει» την Ελλάδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 15:46
Βγήκε καραμπίνα σε γραφείο στη Λάρισα !– Δύο συλλήψεις μετά από απειλές - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 23:05
Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων με τέσσερις τραυματίες (οι δύο σοβαρά) έξω από τη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 03.11.2025 | 09:48
Βόλος: Βασανιστικά τα ερωτήματα 40 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Ιάσονα Ποπώλη – Νέα στοιχεία στο φως - ΛΑΡΙΣΑ | 03.11.2025 | 09:50
Καταγγελία Λαρισαίας για επικίνδυνη και παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου από κυνηγούς στη Νάουσα (ΒΙΝΤΕΟ) 





































 Facebook
 Twitter
 Youtube
 RSS Feed