ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»
Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Όταν τα 200χρονια από την Επανάσταση του1821 τα τιμάς με δικιά σου παραγωγή και μάλιστα σε πρώτη μετάδοση , έχει άλλη βαρύτητα!!!
Η «InDONNAtiόn» ερμηνεύει το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Ελλάς 1821»
Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το πολυβραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «InDONNAtiόn», με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τιμά την κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας.
Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, Δημήτρη Κτιστάκη, και τηρώντας αυστηρά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της πανδημίας, η InDONNAtiόn ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε την πρωτότυπη μουσική σύνθεση για γυναικεία χορωδία και πιάνο του Χρήστου Κτιστάκη, μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, με τίτλο «Ελλάς 1821».
Έπειτα από έναν χρόνο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας του φωνητικού συνόλου και της πραγματοποίησης των προβών της αποκλειστικά εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικό. Στο πιάνο συνόδευσε η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη.
Κύρια πηγή έμπνευσης για το χορωδιακό έργο, που είναι αφιερωμένο στην InDONNAtiόn, αποτέλεσε το λυρικό δράμα «Hellas» του Άγγλου φιλέλληνα ποιητή Percy Bysshe Shelley.
Η σύνθεση αποτελεί την επίσημη μουσική επένδυση που θα πλαισιώνει την έκθεση σύγχρονης τέχνης WAAG - We Are All Greeks! (Είμαστε όλοι Έλληνες) για τα διακόσια χρόνια του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία και θα λάβει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (εγκαίνια: 14/05/2021 έως 29/08/2021).
Η έκθεση χαίρει της αιγίδας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Tempo Forte, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας καθώς και της Περιφέρειας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας της Σικελίας.
Η «inDONNAtion», παρά τις ανατροπές που επέφερε η πανδημία στις ζωές όλων μας, επιδιώκει, με το εν λόγω έργο, να μεταφέρει ένα μήνυμα πολιτισμού, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Το έργο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11:00 στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού στο you tube και στα κοινωνικά της δίκτυα.
Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών
Βιντεοσκόπηση: Κώστας Λαμπρούλης και η ομάδα LifeOfFilm.
Ηχοληψία: Βασίλης Λιάκος
Μίξη ήχου - remix: Θέμης Ζαφειρόπουλος
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Πλασταράς και Θάνος Κυρίδης
33 σχόλια
20 κοινοποιήσεις
33 σχόλια
Georgios Karavanas
- ΔΙΕΘΝΗ | 12.04.2026 | 22:15
Ουγγαρία: Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις – Ρεκόρ συμμετοχής - ΔΙΕΘΝΗ | 12.04.2026 | 20:42
Έκλεισαν οι κάλπες στην Ουγγαρία: Προβλέψεις για ήττα του Όρμπαν, συμμετοχή-ρεκόρ, τι ώρα θα ξέρουμε τον νικητή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 20:13
Με λαμπρότητα και μαζική συμμετοχή πιστών εορτάστηκε η Ανάσταση στον Δήμο Τεμπών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.04.2026 | 20:06
Με Γκουντάρα στη Μελιβοία έκανε Πάσχα ο Κουρέτας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.04.2026 | 19:56
Τολμηρές αλλαγές ζητάει για την ελληνική γεωργία πρώτη φορά ο Στουρνάρας - ΔΙΕΘΝΗ | 12.04.2026 | 19:47
Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς την Κίνα -«Θα μπορούσα να καταστρέψω το Ιράν σε μία ώρα» - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 12.04.2026 | 19:33
Ξηρασία, καταιγίδες, άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας – Οι προβλέψεις για «σούπερ» Ελ Νίνιο το καλοκαίρι - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 17:56
Καιρός: Νέα επιδείνωση από την Τρίτη - Πού αναμένονται βροχές μέχρι την Κυριακή του Θωμά
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 14:08
Βόλος: Μαύρη Κυριακή του Πάσχα : Υπέκυψε στα τραύματά του ο Χαράλαμπος Χιονίδης που καταπλακώθηκε σε εργοτάξιο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.04.2026 | 20:06
Με Γκουντάρα στη Μελιβοία έκανε Πάσχα ο Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 14:34
Σε κατάρρευση χιλιάδες μικροί παραγωγοί ρεύματος με Φωτοβολταϊκά- η ανακοίνωση του ΣΥΦΩΕΛ με έδρα τη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:44
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία από Λάρισα για Θεσσαλονίκη μετά από σύγκρουση με αγρογούρουνα στον Κορινό! - ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 14:04
Τραγωδία στον Βόλο τα ξημερώματα του Πάσχα: Νεκρός 23χρονος οδηγός μηχανής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.04.2026 | 13:27
Στις γειτονιές της Λάρισας όλοι μια παρέα γύρω από τον οβελία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 17:49
Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed