ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ο Δήμαρχος Λαρισαίων για το περιστατικό με τον 13χρονο στο πάρκο Αγ. Αντωνίου
Έντονη κριτική στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

“Στην περίοδο μιας πρωτόγνωρης κρίσης, δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε στην Λάρισα ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης. Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει πολύ εύφλεκτη ύλη στην κοινωνία. Και πιστεύω ότι κανένας μας δεν θέλει να δει σκηνές Νέας Σμύρνης στην Λάρισα”, δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το περιστατικό στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.
Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική κατά του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι “οι δηλώσεις του προέδρου προσιδιάζουν στην ρητορική της ακροδεξιάς”.
“Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που μας προβληματίζει όλους”, δήλωσε ο κ. Καλογιάννης και πρόσθεσε: “Όπως είναι γνωστό, είναι σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση και η διαδικασία θα καταδείξει τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Αυτό που είναι δεδομένο και αναντίρρητο είναι ότι στο πλαίσιο ελέγχου της αστυνομίας σε 13χρονους μαθητές, σε πάρκο στην πόλη, έχουμε καταγεγραμμένο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί με σπασμένο χέρι και τα άλλα σοκαρισμένα από το περιστατικό. Κανείς μας δεν μπορεί να το προσπεράσει το γεγονός. Μιλάμε για παιδιά Γυμνασίου, παιδιά 13 ετών”.
O Δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε ότι συνομίλησε την Κυριακή με το πατέρα του παιδιού που έσπασε το χέρι του, αλλά και με τον αστυνομικό διευθυντή και τόνισε ότι “επιθυμία των γονέων του παιδιού που έχει σπάσει το χέρι του είναι να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα παιδιά”.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι “τους τελευταίους μήνες έχουμε φαινόμενα αυξημένης έντασης και γεγονότων και υπερβάλλοντος ζήλου από την Αστυνομία, που είχαν ως αποκορύφωμα τα δυο γεγονότα στην Νέα Σμύρνη: τις γκλοπιές σε πολίτη και την σκληρή επίθεση κατά του αστυνομικού. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι στην κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένη μεγάλη ποσότητα «εύφλεκτης ύλης». Ένα χρόνο πανδημίας και lock down, μεγάλη ψυχολογική πίεση, τεράστια οικονομικά προβλήματα και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για την Λάρισα. Η κοινωνία αγκομαχάει μέρα με την ημέρα, η αβεβαιότητα είναι κυρίαρχη σε όλους, η πόλη, όπως όλα τα σημαντικά αστικά κέντρα εμφανίζουν βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα, ενώ πριν μερικές εβδομάδες στην Λάρισα ζήσαμε και την εμπειρία του εγκέλαδου και των συνεπειών που άφησε πίσω του. Και όμως παρά αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν λάδι στην φωτιά”.
“Στη Λάρισα – συνέχισε ο κ. Καλογιάννης – έχουμε τοποθετήσεις συγκεκριμένων που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών, του συνδικαλιστικού οργάνου για το περιστατικό με τους μαθητές αλλά και προηγούμενες δηλώσεις και τοποθετήσεις ειδικά του προέδρου της ότι «δεν θα απολογηθούμε στο απλυταριό για τρεις γκλοπιές», είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν βοηθούν σε μια περίοδο έντασης και πίεσης της κοινωνίας. Θα έλεγα ότι οι δηλώσεις του προέδρου προσιδιάζουν στην ρητορική της ακροδεξιάς, παρά σε νηφάλια και ψύχραιμη συνδικαλιστική φωνή”.
Ως δήμαρχος έχω τον καθήκον την ευθύνη να εργάζομαι για την ενότητα της πόλης, την πρόοδό της και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Ως δημοκράτης πολίτης επιθυμώ τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης. Ας κάνουν όλοι το ίδιο. Ας σκέφτονται πριν τοποθετηθούν με τρόπο που μπορεί να οξύνει την κατάσταση”, κατέληξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2026 | 22:34
Μακρόν σε Μητσοτάκη στη Ρωμαϊκή Αγορά - Η Γαλλία θα είναι εδώ αν η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 20:29
Αύριο στις 20:30 ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ – ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 20:02
Στρατηγικές συνεργασίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Κρήτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 19:52
Διεύθυνση κτηνιατρικής περιφέρειας Θεσσαλίας προς κτηνοτρόφους: τηρήστε τα μέτρα βιοασφάλειας κατά την κουρά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2026 | 19:44
Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν – Live η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ρωμαϊκή Αγορά - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 19:39
Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Αθανάσιο Κοντογεώργη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 14:29
Αντιπλημμυρικά έργα Βόλου στο επίκεντρο της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.04.2026 | 09:00
«Βιολάντα»: «Μπλόκο» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημα επαναλειτουργίας του δεύτερου εργοστασίου - ΕΛΛΑΔΑ | 24.04.2026 | 12:09
Τέμπη – Δίκη για τη σύμβαση 717: Nα παύσει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου του κατηγορουμένου ζήτησε ο πάρεδρος - ΔΙΕΘΝΗ | 24.04.2026 | 01:13
Φανταστική η Ελλάδα, μας έχει βοηθήσει σε πολλά, λέει ο Τραμπ - Τρομερός τύπος ο Μητσοτάκης, δείτε βίντεο









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed