ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαξίμου: Έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού με βάση τον τζίρο του 2019 για τις κλειστές επιχειρήσεις
Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα φτάσει τις 2000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που παραμένει κλειστή με κυβερνητική εντολή

Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα φτάσει τις 2000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που παραμένει κλειστή με κυβερνητική εντολή - Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - «Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από τη στιγμή που οι ειδικοί διαφωνούν»
Ένα επιπλέον μέτρο στήριξης - ένα πρόσθετο, έκτακτο βοήθημα εισικού σκοπού, με βάση τον τζίρο του 2019 - για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, πρόκειται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη , απαντώντας σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, o οποίος είχε μιλήσει για «εγκληματικά λάθη» της κυβέρνησης , ζητώντας να «αποζημιωθούν» οι επιχειρηματίες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους , όπως στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα αυτό θα φτάσει κατά μέσο όρο τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα παραμείνει κλειστή για τον Απρίλιο.
Η ανακοίνωση της κ. Πελώνη έχει ως εξής:
Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.
Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.
Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;
Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;
Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.
Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Φιλιππίδη
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας , ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την παροχή νέου, έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, ενώ τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να πράξει κάτι άλλο από την παράταση του lockdown στις «πολύ κόκκινες» περιοχές , από την στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι είπαν ότι κάτι διαφορετικό θα συνιστούσε μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 13:55
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:29
Βιολάντα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για το δυστύχημα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:22
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 13:16
Στον Δήμαρχο Φαρσάλων ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου Υποδομών για το Φράγμα της Σκοπιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 12:04
Tριήμερο πένθος για τα θύματα της Βιολάντα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 11:00
Βιολάντα: Δύο από τις νεκρές βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια του εργοστασίου - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.01.2026 | 10:45
Επαφές Φαραντούρη στη Λιβύη με Πρωθυπουργό και Υπουργό Πετρελαίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 10:31
Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στο Μαξίμου ο Δημ. Κουρέτας
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα, θρήνος για την Βασιλική, την Έλενα, τη Σταυρούλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
