ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Application ιχνηλάτησης επαφών ενάντια στον κορονοϊό έρχεται και στην Ελλάδα
Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης

Εφαρμογή ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με το αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον φορέα του κορονοϊού και βοηθά στην ιχνηλάτηση. Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης και ίσως έρθει και στην Ελλάδα.
Εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών (tracing app), με σκοπό τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και αναπτύσσεται και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας μας.
Το app θα λειτουργεί με Bluetooth και θα είναι διαθέσιμο σε smartphones τόσο με λογισμικό IOS όσο και Android, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Μόλις οι χρήστες «κατεβάσουν» την εφαρμογή στην συσκευή τους, το Bluetooth ενεργοποιείται και έτσι, σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι σε θέση να εντοπίσει όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων.
Μετά τον εντοπισμό τους, η εφαρμογή θα προειδοποιεί τις επαφές του φορέα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά ή ακόμα και να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης.
Η ειδοποίηση, που θα λαμβάνεται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στα κινητά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επαφή έχει μολυνθεί με κορονοϊό, αλλά ένας τρόπος για να γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει εκτεθεί.
Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα είναι πλήρως προστατευμένα, καθώς δεν θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομα του ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν.
Αν και πολλά υποσχόμενη, μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα μόνο εάν την χρησιμοποιεί περίπου το 60% του πληθυσμού μιας χώρας, ωστόσο η χρήση της θα είναι προαιρετική.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν προειδοποιεί για «επικίνδυνες επαφές» σε πραγματικό χρόνο.
Ήδη, 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημιουργήσει αντίστοιχη εφαρμογή ιχνηλάτησης με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας.
- ΒΟΛΟΣ | 24.12.2025 | 23:22
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας – Μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου για αύξηση του μεταφορικού κόστους κατά 30% λόγω μπλόκων - ΒΟΛΟΣ | 24.12.2025 | 22:08
Βελεστίνο: Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση - ΕΛΛΑΔΑ | 24.12.2025 | 20:39
Τραγωδία στη Χαλκιδική: 7χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα -Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 20:06
Κουρέτας: Αυτές τις μέρες να φροντίσουμε όσους είναι μόνοι(ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 20:01
Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 5χρονο - Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 19:43
Με drone show και χριστουγεννιάτικες μελωδίες γιόρτασε η Λάρισα την παραμονή Χριστουγέννων (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.12.2025 | 18:38
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή 25,3 εκατ. ευρώ σε 43.100 δικαιούχους - ΕΛΛΑΔΑ | 24.12.2025 | 18:29
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Θύμα βιασμού 13χρονη από 6 άτομα
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 10:23
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.12.2025 | 14:46
Τακούδης: επικαιροποίηση του καιρού με χιόνια και στα πεδινά της Θεσσαλίας την Κυριακή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 13:42
Οργή στη σύσκεψη του μπλόκου της Νίκαιας για την τοποθέτηση στηθαίων- νέο μποτιλιάρισμα στην Εθνική (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 08:48
Από την Καραμανλή αντί της παλιάς Βόλου η διέλευση των ταξιδιωτών- άνοιξαν λωρίδα στη Νίκαια οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 12:38
Γερανός τοποθετεί τσιμεντένια στηθαία δίπλα στα τρακτερ στον κόμβο της Νίκαιας για την ασφαλή διέλευση (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.12.2025 | 17:55
ΑΑΔΕ: Αγρότες έγραφαν και έσβηναν χωράφια από το E9 -Στον Εισαγγελέα 50 περιπτώσεις, εξετάζονται συνολικά 3.000 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.12.2025 | 14:41
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παράταση θητείας ενός έτους για τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 20:01
Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 5χρονο - Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed