ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Application ιχνηλάτησης επαφών ενάντια στον κορονοϊό έρχεται και στην Ελλάδα
Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης

Εφαρμογή ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με το αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον φορέα του κορονοϊού και βοηθά στην ιχνηλάτηση. Χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες της Ευρώπης και ίσως έρθει και στην Ελλάδα.
Εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών (tracing app), με σκοπό τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και αναπτύσσεται και από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας μας.
Το app θα λειτουργεί με Bluetooth και θα είναι διαθέσιμο σε smartphones τόσο με λογισμικό IOS όσο και Android, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Μόλις οι χρήστες «κατεβάσουν» την εφαρμογή στην συσκευή τους, το Bluetooth ενεργοποιείται και έτσι, σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον ιό, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι σε θέση να εντοπίσει όλα τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, σε ακτίνα μικρότερη των 2 μέτρων.
Μετά τον εντοπισμό τους, η εφαρμογή θα προειδοποιεί τις επαφές του φορέα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά ή ακόμα και να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης.
Η ειδοποίηση, που θα λαμβάνεται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στα κινητά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επαφή έχει μολυνθεί με κορονοϊό, αλλά ένας τρόπος για να γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχει εκτεθεί.
Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα είναι πλήρως προστατευμένα, καθώς δεν θα παρέχεται κανένα στοιχείο για το «κρούσμα», ούτε το όνομα του ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν.
Αν και πολλά υποσχόμενη, μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα μόνο εάν την χρησιμοποιεί περίπου το 60% του πληθυσμού μιας χώρας, ωστόσο η χρήση της θα είναι προαιρετική.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή δεν έχει προληπτικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν προειδοποιεί για «επικίνδυνες επαφές» σε πραγματικό χρόνο.
Ήδη, 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημιουργήσει αντίστοιχη εφαρμογή ιχνηλάτησης με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 17:32
Σχεδίαζε επίθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο 89χρονος - ΕΛΛΑΔΑ | 28.04.2026 | 17:19
Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο - Είχε οπλισμένο περίστροφο - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 17:12
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σκιάθο- μετά τα 4,7 νέος σεισμός μεγαλύτερος στα 4,9 ρίχτερ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2026 | 16:58
Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο, με «βούλα» Πιερρακάκη (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.04.2026 | 16:18
Πληρωμή 22,7 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς και αφθώδους πυρετού-8.06 στη Θεσσαλία - ΔΙΕΘΝΗ | 28.04.2026 | 16:10
«Βόμβα» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ+ την 1η Μαΐου - ΕΛΛΑΔΑ | 28.04.2026 | 14:32
«Falling Down» στην Αθήνα: Δύο επιθέσεις, καμία σύλληψη – Πώς ο 89χρονος παραμένει άφαντος - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:30
Σεισμός στην Σκιάθο – Έγινε αισθητός στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 16:31
Ανατροπή στον καιρό: Omega Block και La Niña χτυπούν – Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή, κίνδυνος παγετού στα δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:59
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό αρχές Μάη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- αύριο πιο σαφής πρόβλεψη για πρωτομαγιά (video) - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:14
Μαγνησία: Δεν άντεξε την απώλεια της κόρης της και αυτοπυρπολήθηκε! - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 09:44
Θρήνος στη Μαγνησία: Αυτή είναι η 44χρονη μητέρα που σκοτώθηκε-Είχε πάρει χθες για πρώτη φορά το μηχανάκι της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 08:23
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 11:00
Επικαιροποίηση από Φάνη Τακούδη: Βροχερή πρωτομαγιά με χιόνια στα ορεινά και ψύχρα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed