ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης: Να δοθεί παράταση ώστε χιλιάδες επαγγελματίες να μη μείνουν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής 5
Ζητά ο Λαρισαίος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από το Χρ. Σταϊκούρα

Να προχωρήσει σε διορθωτική απόφαση που θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, ώστε να μην αποκλειστούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες από αυτή, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Με δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως «η ανεξήγητη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει προθεσμία μόλις εννέα συνολικά ημερολογιακών ημερών για την συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, δυστυχώς αφήνει εκτός χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει ξεκάθαρα χωρίς ικμάδα υπαιτιότητας από τους εν δυνάμει δικαιούχους, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν αδύνατο να συγκεντρώσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ειδικά από την στιγμή που ο Δεκέμβριος είναι πολύ ιδιαίτερος μήνας, δεδομένου ότι γίνονται πολλές εκκαθαρίσεις και σύμφωνα με την Εγκύκλιο, δεν επιτρέπονται διορθώσεις στα στοιχεία που θα κατατεθούν.
Η μόλις τεσσάρων ημερών παράταση που δόθηκε είναι και πάλι προσχηματική, αφού δε λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα. Αντίθετα, ισχυροποιεί τις καταγγελίες παραγωγικών φορέων πως η παραπάνω απόφαση πάρθηκε προκειμένου να αποκλειστεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και επαγγελματιών καθώς το συνολικό ποσό της επιστρεπτέας είναι 1,5 δις ευρώ.
Αν θέλει πράγματι η κυβέρνηση να διαψεύσει την παραπάνω υπόθεση και να στηρίξει επί της ουσίας τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, οφείλει άμεσα να ανακοινώσει νέα παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, δηλαδή παράλληλα με την προθεσμία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και εμπαιγμός απέναντι σε χιλιάδες πολίτες που παλεύουν για την επαγγελματική τους επιβίωση.»
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 13:40
 Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο ο Ανδρουλάκης την Κυριακή – Συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 13:11
 Μαγνησία: Μήνυμα ζωής από τον Σύλλογο Νεφροπαθών για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 13:00
 Η ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 12:52
 Ενωσαν δυνάμεις: κοινή διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ οι δήμαρχοι Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών για το κλείσιμο τοπικων καταστημάτων (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.10.2025 | 12:42
 Τύρναβος: Διαμαρτυρία κατοίκων για το κλείσιμο υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.10.2025 | 11:41
 Μεταξύ 1,65 και 1,70 ευρώ ίσως καθίσει η μπίλια για τις συμφωνίες στο πρόβειο γάλα
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 11:23
 Μπέος: Με λένε ρατσιστή, αλλά εγώ έχω συνεργαστεί με έγχρωμους ποδοσφαιριστές, έχω πάει σεξουαλικά και με μαύρη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.10.2025 | 10:59
 Αποκαλυπτήρια της Προτομής της Πολύτεκνης Ελληνίδας Μάνας στη Ρεντίνα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.10.2025 | 09:06
 Έρχεται πρόγραμμα ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης για σπίτια 30ετίας με επιδότηση έως 80%






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed