ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός: Θετικός 35χρονος γιατρός του ΑΧΕΠΑ 15 μέρες μετά το εμβόλιο
Τι δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης

Τι δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης
Θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε γιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ δύο εβδομάδες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Πρόκειται για 35χρονο ειδικευόμενο στρατιωτικό γιατρό σε κλινική του νοσοκομείου, ο οποίος παρουσίασε πυρετό και βήχα. Έκανε τεστ, αποδείχθηκε την περασμένη Κυριακή ότι ήταν θετικός και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά δεν είναι τόσο σοβαρά, ώστε να χρειάζεται νοσηλεία.
Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας στο ethnos.gr ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, θέλοντας να εφιστήσει την προσοχή στον κόσμο ότι χρειάζεται αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και από τους εμβολιασμένους, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
«Ο γιατρός παρουσίασε βήχα και πυρετό και μετά τη διενέργεια τεστ εντοπίστηκε θετικός την περασμένη Κυριακή. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος είναι 35 ετών και ειδικευόμενος σε κλινική του ΑΧΕΠΑ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό 15 μέρες, προτού εμφανίσει συμπτώματα. Γι’ αυτό λέμε σε όλο τον κόσμο ότι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, αυστηρή τήρηση των μέτρων και κανέναν εφησυχασμό, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου», λέει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος.
Άγνοια για την ασθένεια του 35χρονου γιατρού δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, σημειώνοντας ότι δεν ενημέρωσε κανένας τη διοίκηση του νοσοκομείου για το συμβάν, αλλά ούτε και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. «Έκανα στις 19 Ιανουαρίου τη δεύτερη δόση του εμβολίου και συνεχίζω να φοράω μάσκα παντού. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, ακόμα κι αν έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέχρι να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού η ανοσία της αγέλης να φτάσει σε υψηλό επίπεδο», λέει στο ethnos.gr ο κ. Παντελιάδης.
 
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.10.2025 | 21:11
 Κυβερνητικές πηγές για ΕΛΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασε τις μετοχές στο Υπερταμείο -Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.10.2025 | 21:08
 ΟΠΕΚΕΠΕ: Γυναίκα-κτηνοτρόφος από την Καλαμπάκα έβοσκε κοπάδι στην Αρκαδία – Νοίκιαζε αγροτεμάχια από… νεκρό.
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.10.2025 | 21:01
 Ληστές μπήκαν σε σπίτι στη Σαλαμίνα και σκότωσαν γυναίκα - Τη βρήκε νεκρή η κόρη της
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 19:59
 Νασίκας για το κλείσιμο του ταχυδρομείου: «Δεν θα δεχθεί σιωπηρά τον αποκλεισμό της από βασική υπηρεσία η τοπική κοινωνία»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:57
 Κ. Τσιάρας: Μέσα στον επόμενο μήνα θα καταβληθούν στους αγρότες περισσότερα από 900 εκ. ευρώ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
 Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:44
 Σε διεθνείς εκδηλώσεις στη Σλοβακία η «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:39
 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βετεράνων πάλης Απ. Στάμος στον Δήμαρχο Λαρισαίων
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Θρίλερ στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
 Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed