ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας, παρά την πανδημία-βγήκαν τα τρακτέρ στον Παλαμά
Τι διεκδικούν

Τα τρακτέρ περιμετρικά της πλατείας του Παλαμά ξεκίνησαν να βγάζουν σήμερα οι αγρότες με απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αποφασίσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Περίπου 15 τρακτέρ βγήκαν σήμερα το μεσημέρι και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα τις επόμενες ημέρες.
Σε περισσότερα από 10 χωριά (μεταξύ των οποίων Αγ. Τριάδα, Γραμματικό, Λεοντάρι, Κοσκινάς, Ν. Ικόνιο, Μαγούλα) τα πρώτα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται πάνω στις πλατείες και θα ακολουθήσουν κι άλλα, τονίζει στο «Νέο Αγώνα» ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Γιάννης Τσιούτρας.
Το επόμενο διάστημα το αγροτικό κίνημα αναμένεται να συντονίσει τις δυνάμεις του σε επίπεδο Θεσσαλίας μέσα από τις Ομοσπονδίες άλλα και πανελλαδικά με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, καθώς σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα είναι κοινά. Παράλληλα πιθανώς στα τέλη του μήνα ή αρχές Φεβρουάριου πιθανώς να διοργανωθεί μηχανοκίνητη πορεία με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Καρδίτσας.

Δίκαιες αποζημιώσεις
και αλλαγή ΕΛΓΑ
Όπως σημειώνουν κ. Κ. Τζέλλας και Γ. Τσιούτρας, Πρόεδρος και Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα διεκδικεί δίκαιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες και παράλληλα να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Να γίνει ένας δημόσιος οργανισμός που να αποζημιώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο 100% της ζημιάς απ’ όλα τα ζημιογόνα αίτια.
Αντιπλημμυρικά έργα
Επίσης διεκδικεί αντιπλημμυρικά έργα, καθώς με την πρώτη βροχή φάνηκαν τα κενά και πλημμύρισαν ξανά εκτάσεις, εξέλιξη για την οποία η Ομοσπονδία προειδοποιούσε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τιμές βαμβάκι, κορωνοενισχύσεις, πετρέλαιο
Κορυφαίο ζήτημα παραμένει εκείνο των χαμηλών τιμών στα προϊόντα. Όπως σηεμιωνουν, φέτος παρά το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή τιμή του βάμβακος ήταν η υψηλότερη των τελευταίων ετών, οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, ενώ το κράτος έχει δώσει 31 δις ευρώ για κορωνοενισχύσεις εξαιτίας της πανδημίας σε ολόκληρους κλάδους και πακτωλό χρημάτων σε μεγάλα συμφέροντα, τα ποσά που δόθηκαν για τη στήριξη του αγροκτηνοτροφικού εισοδήματος ήταν ελάχιστα. Φλέγον ζήτημα παραμένει και κόστος παραγωγής, με «αιχμή του δόρατος» το αγροτικό πετρέλαιο το οποίο ούτε φέτος θα δοθεί. Απεναντίας θα επιβαρυνθεί και με το «πράσινο τέλος». Τέλος διεκδικούν δωρεάν δημόσια υγεία παντού, καθώς δεν έχουν δυναμώσει ούτε τα κέντρα Υγείας ούτε τα Νοσοκομεία.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ)

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
