ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Καλπάζει η πανδημία στη Βρετανία: Κάθε μισό λεπτό και μία εισαγωγή ασθενούς της Covid-19 σε νοσοκομεία της Αγγλίας!
ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN AΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΡΑΑΜΠ

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η δήλωση κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της χώρας ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα καταγράφεται και μια εισαγωγή ασθενούς της Covid-19 σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Αγγλίας.
Με την πανδημία να καλπάζει στη χώρα ο επικεφαλής του NHS της Αγγλίας, σερ Σάιμον Στίβενς, αρνήθηκε να χρυσώσει το χάπι αναφορικά με τους εξαιρετικά ανησυχητικούς αριθμούς των κρουσμάτων και την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Κι όπως προειδοποίησε σε εκπομπή του BBC, τόσο τα νοσοκομεία, όσο και το προσωπικό τους δέχονται «τεράστια πίεση» και ίσως αναγκαστούν να δώσουν προτεραιότητα φροντίδας σε κάποιους ασθενείς εις βάρος άλλων.
Από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα έχουν εισαχθεί 15.000 ασθενείς της Covid-19 σε νοσοκομεία της Αγγλίας. «Κάθε 30 δευτερόλεπτα γίνεται κι από μία εισαγωγή ασθενούς του κορωνοϊού», είπε ο σερ Στίβενς. Κι όπως αποκάλυψε ο αριθμός των εισαγωγών από τα Χριστούγεννα αντιστοιχεί στην πλήρωση 30 νοσοκομείων! Κι όλα αυτά την ώρα που οι Αρχές διέταξαν τις διοικήσεις των νοσοκομείων να ανοίξουν από αύριο το πρωί εκατοντάδες νέες κλίνες στις ΜΕΘ για να υποδεχθούν ασθενείς της Covid-19.
Χαλάρωση του lockdown από το Μάρτιο «βλέπει» ο ΥΠ ΕΞ της Βρετανίας
Παρά τη δυσοίωνη πορεία της πανδημίας η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα από τον ερχόμενο Μάρτιο. Όπως, όμως, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στο Sky News η άρση του lockdown δεν θα γίνει μονομιάς, αλλά βαθμηδόν. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτό το εθνικό lockdown. Στις αρχές της άνοιξης, ελπίζουμε τον Μάρτιο, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις. Νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα γίνει αυτό διά μιας. Καθώς θα βγαίνουμε από το lockdown νομίζω ότι θα μπούμε ξανά στη λογική των βαθμίδων κινδύνου του κορωνοϊού ανά περιφέρεια», σημείωσε.
Η Βρετανία μπήκε σε νέο πανεθνικό lockdown στις 5 Ιανουαρίου με τις Αρχές να διατάζουν το κλείσιμο των σχολείων και των περισσότερων επιχειρήσεων και την επιστροφή στην τηλεργασία. Η Βρετανία ετοιμάζεται επίσης να κλείσει από τη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου όλους τους εναπομείναντες ταξιδιωτικούς διαδρόμους σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την είσοδο στη χώρα νέων στελεχών του κορωνοϊού. Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία ανά την υφήλιο με πάνω από 3,3 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα και έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων στην Ευρώπη με σχεδόν 90.000 θανάτους.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
