ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Επιστολή προέδρου ΠΕΔ Θαν. Νασιακόπουλου σε Μητσοτάκη για Μεσοχώρα και Αχελώο
ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο πρόεδρος τη ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος με την οποία θέτει τόσο το ζήτημα που έχει ανακύψει με το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, όσο και με την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι ημιτελείς παρεμβάσεις για τον Αχελώο.
Παράλληλα, ζητά τα παραπάνω θέματα να συζητηθούν στην Βουλή και στη συνέχεια να ληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.
Αναλυτικά στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:
«Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του 2017 για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας είναι αναμφισβήτητα μια πολύ κακή εξέλιξη στην πορεία λειτουργίας του συγκεκριμένου έργου και γενικότερα στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας.
Εδώ και πολλά χρόνια η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με άλλους φορείς της περιοχής, στήριξε την προσπάθεια να λειτουργήσει το σημαντικό αυτό έργο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμη πηγή και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας εγκαταλείπει με ταχείς ρυθμούς τη χρήση του λιγνίτη. Δυστυχώς η πρόσφατη, ακατανόητη για πολλούς, νέα ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, θέτοντας για μια ακόμη φορά νέα δεδομένα στην εξέλιξη των ημιτελών έργων του Αχελώου.
Με αφορμή αυτή τη νέα εξέλιξη, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συζήτησε για τη δυσάρεστη τροπή της πορείας του έργου και ταυτόχρονα ανέδειξε για ακόμη μια φορά την τεράστια σημασία που έχει για τη Θεσσαλία η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου όχι μόνο για τον τομέα της καθαρής ενέργειας αλλά και την υδατική ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Εάν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες που προκάλεσε με το πέρασμά του ο “Ιανός” ελάμβαναν χώρα λίγο πιο δυτικά στην περιοχή των έργων του Αχελώου, θα είμασταν μάρτυρες ανυπολόγιστων ζημιών και σαφώς πιο τραγικών γεγονότων.
Αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη Θεσσαλία δυστυχώς κατέληξε να εξελιχθεί σε ένα διαχρονικό πρόβλημα για ολόκληρη τη χώρα. Η προσπάθεια ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων του Αχελώου πρέπει να σταματήσει να αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης και διχασμού μεταξύ κατοίκων διαφορετικών περιφερειών. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση.
Σας καλούμε να εισάγετε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή των Ελλήνων όπου όλα τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσίως ώστε να προκύψει μια συγκεκριμένη και οριστική πολιτική απόφαση. Πρέπει επιτέλους η «πορεία» αυτού του τεράστιου έργου να φτάσει στο τέλος της».
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 23:34
Εκτροπή οχήματος έξω από τη Λάρισα – Δύο τραυματισμένα άτομα στο νοσοκομείο - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 21:42
Βοιωτία: Φωτιά σε εκκοκκιστήριο στον Ορχομενό– Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.04.2026 | 20:52
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική κατά Λιβανού – Αραμπατζή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:47
Μετατίθεται για τις 12-10-2026 η υποχρέωση έκδοσης ψηφιακού δελτίου αποστολής για τους ελαιοπαραγωγούς - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.04.2026 | 20:43
ΝΙΚΗ: Νέα εκτίναξη πληθωρισμού, οι Έλληνες εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην εμμονική κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αμήχανη Κομισιόν - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:39
Η κομβική παρέμβαση του πρώην υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Αλ. Κοντού για το ρόλο των συνεταιρισμών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:06
Υπάρχει ωριμότητα μελετών για το φράγμα Μουζακίου υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 19:38
Θρήνος για τον 13χρονο που σκοτώθηκε στην Ηλεία: «Το πατίνι το έκανε δώρο η οικογένεια», λέει η γιαγιά του
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 08:53
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 12:16
Ολική ήταν η καταστροφή στην επιχείρηση μασάζ στην Κύπρου από τη χθεσινή πυρκαγιά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 23:34
Εκτροπή οχήματος έξω από τη Λάρισα – Δύο τραυματισμένα άτομα στο νοσοκομείο - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 18:10
Επεκτάθηκε σε πολυκατοικία η φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον, κάηκαν όλα τα διαμερίσματα - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:38
Οι σεισμοί στην Σκιάθο προβληματίζουν τους επιστήμονες: Η συσσωρευμένη ενέργεια και το ρήγμα της Ανατολίας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:46
Καιρός: Από τα 29άρια σε «χειμωνιάτικη» Πρωτομαγιά – Βουτιά θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:30
Πήλιο: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκοβε ξύλα με αλυσοπρίονο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.04.2026 | 20:06
Υπάρχει ωριμότητα μελετών για το φράγμα Μουζακίου υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας (video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed