cosmos
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Οι Νέοι Υπουργοί Περιβάλλοντος.....

Ερωτήματα για τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Οι Νέοι Υπουργοί Περιβάλλοντος.....
04.01.2021 | 16:58
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Bruno Coffe
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι Νέοι Υπουργοί Περιβάλλοντος.....
Ερωτήματα για τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.... Κ. Σκρέκα (Θεσσαλό εκ Τρικάλων....), τον κ. Αμυρά (ακτιβιστής, "Ποταμίσιος", οικολογίζων...., κλπ) και τον κ. Ταγαρά (Πολ. Μηχανικό του ΕΜΠ, με εμπειρίες στη Διοίκηση...)
Τι θα πρέπει να περιμένουμε για την Πίνδο και τα Άγραφα ?? (οι Σκρέκας και Αμυράς προέρχονται από την περιοχή....), σε ότι αφορά τα Αιολικά Πάρκα εις βάρος σπάνιων Τοπίων και μοναδικών Οικοσυστημάτων της περιοχή τους και της χώρας..???
Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής για τις επεμβάσεις στα Βουνά της Χώρας και ποια θα είναι αυτή...???
Τι θα γίνει με τα Φράγματα Μεσοχώρας και Συκιάς στον άνω Αχελώο για τα οποία ξοδεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια και χάσκουν για χρόνια ανεκμετάλλευτα, ώστε να επηρεάζουν αρνητικά το ενεργειακό κομμάτι της χώρας αλλά και να στερούν τον κάμπο της Θεσσαλίας από αρδευτικά νερά και από σοβαρές "αναπτυξιακές" αλλαγές στην παραγωγή της περιοχής...???
Τι θα κάνουν οι νέοι Υπουργοί ώστε να σταματήσει η "εθνικής κλίμακας κοροϊδία και επιδημία¨ των νοσηρών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) οι οποίες συντάσσονται με λανθασμένες και αποπροσανατολιστικές προδιαγραφές, "επιτρέπουν" την οποιαδήποτε επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον της χώρας αντί να μπορούν να τις ακυρώνουν, να τις αναθεωρούν ή να τις μεταθέτουν σε άλλη τοποθεσία...??
Τι θα γίνει με το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο και τις Χρήσεις Γης που έχει να συνταχθεί για τη χώρα από το 1980 και το οποίο περιφρονήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ???
Τι θα γίνει κύριοι με τα "απόβλητα" υγρά, στερεά, τοξικά, ανακύκλωση, κλπ...??? Τις Αναπλάσεις...??? Τα Πολεοδομικά σχέδια...?? με το Σχέδιο Αναδάσωσης 500.000 στρεμμάτων (πως θα προχωρήσει...???), με τα αντιπλημμυρικά στην Καρδίτσα και την πρόληψη Φυσικών καταστροφών σε όλη την Επικράτεια...???
Αλλά, και ποιες οι "επιτυχίες" που βρήκατε στο Υπουργείο του προκατόχου σας κ. Χατζηδάκη (για χειροπιαστές επιτυχίες μιλάμε και όχι για "εξαγκελίες....")...??
Αυτά προς το παρόν...!! (για να μην τα λέμε και όλα σήμερα...., γιατί το Περιβάλλον στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια "υποφέρει" από "πολιτικές" και "νομοθεσίες" που χτίζονται στο όνομα μιας οποιασδήποτε χρήσιμης αλλά και αμφισβητούμενης ανάπτυξης, η οποία καλείται να συμβαίνει χωρίς Εθνικό Χωροταξικό υπόβαθρο και χωρίς αειφορικό περιεχόμενο, όπου το "Εθνικό συμφέρον" δεν αποτολμά την προτεραιότητα και υποκύπτει στο "Ευρωπαϊκό")....
και έχει ο Θεός...
Και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος ας ευχηθούμε καλή επιτυχία...., μέχρι τα δείγματα γραφής...
Σ. Σεκλιζιώτης

Οι Νέοι Υπουργοί Περιβάλλοντος.....Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^