ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Ε. Λιακούλη: «Το φιάσκο με τη μεταφορά ασθενή από το ΕΚΑΒ Μαγνησίας , είναι φιάσκο της Κυβέρνησης !»
Νέα ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας,

Ε. Λιακούλη: «Το φιάσκο με τη μεταφορά ασθενή από το ΕΚΑΒ Μαγνησίας , είναι φιάσκο της Κυβέρνησης !»
Με νέα ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας, για ζητήματα δημόσιας υγείας του ν. Μαγνησίας επανέρχεται μέσα σε λίγες ημέρες η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το ερώτημά της για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, αυτή τη φορά, σε σχέση με το πρόσφατο «φιάσκο» της επιχείρησης διακομιδής ασθενούς με covid-19, από το Βόλο στην …Κόρινθο, λόγω κορεσμού των ΜΕΘ Θεσσαλίας – Στερεάς.
Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής της η Λαρισαία βουλευτής:
«‘’Πριν αλέκτορα φωνήσαι’’ από πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσα, σχετικά με την υποστελέχωση του Γ.Ν. Βόλου και την αδυναμία διαχειρίσεως όλων των περιστατικών υγείας, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στο ν. Μαγνησίας, έρχεται ως επιστέγασμα νέα «περιπέτεια» ασθενούς, ο οποίος χρειάστηκε τρία (3) ασθενοφόρα προκειμένου να καταλήξει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου …Κορίνθου (!).
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα έχουν φτάσει στο όριό τους, επειδή οι περισσότερες έχουν καταληφθεί από ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλεύονταν ως περιστατικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας χρειάστηκε αφενός να διασωληνωθεί και αφετέρου να νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ. Έτσι ξεκίνησε η ιδιότυπη ‘’Οδύσσεια’’ του ασθενούς, των δύο συνοδών ιατρών, αλλά και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει ο ασθενής στην πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ, η οποία βρισκόταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, που απέχει …394 χλμ. (!).
Για την διαδικασία αυτή απαιτήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τρία (3) ασθενοφόρα, αφού αυτό που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου (!), αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω (!) και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο, με τον ασθενή και το ιατρικό προσωπικό, κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του τα ξημερώματα (!).
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρά την ‘’περιπέτεια’’, η υγεία του εν λόγω ασθενούς, ευτυχώς, είναι καλή, ωστόσο, οι δυο συνοδοί ιατροί, προκειμένου να επιστρέψουν βίωσαν έναν ακόμα ‘’Γολγοθά’’, αφού απαιτήθηκε να γίνουν ‘’άνωθεν’’ παρεμβάσεις στα υπεραστικά ΚΤΕΛ (!), ώστε να εξασφαλιστούν δυο θέσεις για να επιστρέψουν στο Γ.Ν. Βόλου...».
Όπως τονίζεται στην ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής, με βάση χθεσινές πληροφορίες, από τα 11 ασθενοφόρα που διαθέτει η Μαγνησία, 3 παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για μεγάλες ελλείψεις του τοπικού ΕΚΑΒ σε προσωπικό.
«Δεδομένου ότι τα ‘’παλαμάκια από τα μπαλκόνια’’ προφανώς και δεν επαρκούν και η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όλα τα εργαλεία, με τα οποία θα μπορέσουν να δώσουν τον αγώνα τους, σε μια τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία συγκυρία, ερωτώ τον κ. Υπουργό αν είναι ενήμερος για το πρωτοφανές περιστατικό, που αγγίζει τα όρια του φιάσκου, και αν ναι, πως σκοπεύει να ενισχύσει άμεσα το ΕΚΑΒ του ν. Μαγνησίας, τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με το αποδεκατισμένο προσωπικό του;», καταλήγει η ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 11:40
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 14:28
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα αντιμετώπισης της ευλογιάς -Τι ισχύει, σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 12:35
Θλίψη στα παράλια της Λάρισας – Ιδιοκτήτης ταβέρνας έφυγε από την ζωή στα 56 του - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 10:53
30 μήνες μετά τον Daniel, τα έργα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, δεν έχουν προχωρήσει - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.01.2026 | 11:31 | video
Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα-ανοιχτοί οι δρόμοι (ΦΩΤΟ+video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
