Ειδήσεις, νέα για Λάρισα
Κατά της πρόωρης άρσης του lockdown ο πρόεδρος του ΙΣΛ- αιχμές για τα πλασματικά δεδομένα του ΕΟΔΥ
Ανησυχεί ο Ντίνος Γιαννακόπουλος για τα κρούσματα σε ιδιωτικες κλινικές, εργοστασια και προνοιακα ιδρύματα στη Λάρισα

Κατηγορηματικός κατά της βεβιασμένης άρσης του lockdown και του ανοίγματος των σχολείων χωρίς αυστηρά και ελεγχόμενα περιοριστικά μέτρα είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως βρισκομαστε πλεον στην πιο επικίνδυνη φάση του δευτέρου κύματος, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα ακόμη πιο ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα αμέσως μετά τις γιορτές.
Μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση ο πρόεδρος του ΙΣΛ σημειώνει πως χθες ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς είχαμε 6 νεκρούς από κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της πόλης και 11 συνολικά μαζι με τους πέντε από το νοσοκομείο του Βόλου, ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να ειναι πιεστική καθώς σε όλη την 5η ΥΠΕ δεν υπάρχει κενό κρεβάτι ΜΕΘ.
Εξίσου ανησυχητικό επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος είναι το γεγονός πως έχουμε πλέον μολύνσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας στη Λάρισα και σε ευάλωτες ομάδες όπως οι νεφροπαθείς, αλλά και σε μαζικούς χώρους εργασίας όπως βιοτεχνίες και εργοστασια, αλλά και σε προνοιακές δομές.
Με βάση αυτά καταλήγει ο πρόεδρος το ΙΣΛ είναι πρόωρο τολάχιστο στην περιοχή μας να μιλάμε για άρση των περιοριστικώ νμέτρων, η οποία θα πρέπει να γίνει μόνον εάν και εφόσον έχουμε πιο ευνοϊκά και αξιόπιστα υγειονεομικά δεδομένα .
Ειδικότερα για το θέμα της αξιοπιστίας των δεδομένων ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει και ο γενικός πληθυσμός τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση και εφησυχασμός στην κοινωνία, αλλά κυρίως να το γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα ώστε οι αποφασεις της να βασίζονται σε πραγματικά και οχι επίπλαστα δεδομένα .