ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορονοϊός - ΠΟΥ: Πότε θα ελεγχθεί η πανδημία - «Καμπανάκι» για τα Χριστούγεννα
Καθοριστικός παράγοντας οι εμβολιασμοί

Αξιωματούχος του ΠΟΥ διαβλέπει προοδευτικό έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού το 2021, ενώ συνιστά προσοχή στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ο κορυφαίος ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δήλωσε σήμερα ότι ο ερχομός ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού θα επιτρέψει στον κόσμο να αποκτήσει προοδευτικά έλεγχο της νόσου τον επόμενο χρόνο.
«Η ζωή όπως την ξέραμε, νομίζω ότι είναι πολύ, πολύ πιθανή, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την σωματική απόσταση» καθώς «τα εμβόλια δεν αντιστοιχούν με αφανισμό της Covid», όπως δήλωσε ο Μάικ Ράιαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE της πατρίδας του, της Ιρλανδίας.
«Η προσθήκη εμβολίων στα τρέχοντα μέτρα μας θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τα λοκντάουν και να αποκτήσουμε προοδευτικά τον έλεγχο της νόσου», πρόσθεσε.
Μέχρι τότε, όμως, «πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα να μολύνουμε κάποιον άλλο, οργανώνοντας προσεκτικά τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Το σύνηθες στην Ιρλανδία 15 άτομα στην κουζίνα να ξεφλουδίζουν πατάτες και να γεμίζουν γαλοπούλες είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε», τόνισε.
Υπενθυμίζεται πως ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει επιστήμονες, κυβερνητικά στελέχη και φορείες σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα.
Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα στη χώρα (2.152 χθες), με τα περισσότερα εξ αυτών να εντοπίζονται, για ακόμη μία μέρα, στη Θεσσαλονίκη (562).
Στο μεταξύ, νέα άνοδο σημείωσαν οι «σκληροί δείκτες» της υγειονομικής κρίσης. Ειδικότερα, τα θύματα της επιδημίας το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 99, ενώ, στο σύνολό τους, κατέληξαν περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας (2.001), από την έναρξη της επιδημίας Covid-19 και μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, νέα αύξηση κατεγράφη στον αριθμό των ασθενών σε μηχανική υποστήριξη, καθώς οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφτασαν τους 608. Το νέο αρνητικό ρεκόρ αυτό, επιτείνει την ανησυχία για τις αντοχές του δοκιμαζόμενου ΕΣΥ.
- ΔΙΕΘΝΗ | 01.02.2026 | 13:20
Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 12:33
Νερά της θάλασσας πλημμύρισαν παραλιακούς δρόμους στoν Αγιόκαμπο - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 12:25
Βόλος: Η στιγμή που νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα Βιολάντα σε ράφια σούπερ μάρκετ (βίντεο) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.02.2026 | 12:20
Πέθανε από φυσικά αίτια ή δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Μεταξάς; - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 12:10
Λάρισα: Συνελήφθησαν τρία άτομα που αγκάλιαζαν και έκλεβαν τα θύματα τους - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 12:02
«Πνίγηκε» η Ζαγορά από την κακοκαιρία με πάνω από 99 χιλιοστά βροχής - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.02.2026 | 11:09
Στα λευκά από το Περτούλι και πάνω-Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 12:07
Τακούδης: Κίνδυνος από καταιγίδες και έντονους ανέμους ξημερώματα Κυριακής στα παράλια της Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 10:23
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 15:23
Θετικός ο Δ. Κουρέτας στην πρόταση Β. Κόκκαλη για δημιουργία κοινού μετώπου προς αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 01:11
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο-στη Θεσσαλία θα βρέχει για σχεδόν 24 ώρες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 19:12
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.01.2026 | 12:17
Ζήσης Αργυρόπουλος: Η Χημεία που δεν μαθαίνουμε... - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές


















![Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια [βίντεο]](include/docs/00500185923_1ab.jpg)
















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed