ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λάρισα και Μαγνησία στις περιοχές που «βράζουν» από κορονοϊό -άλλες πέντε στο κόκκινο
Αυτές θα κρίνουν την παράταση του lockdown

Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβος οι πιο επιβαρυμένες περιοχές – Από τα 9.484 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από την Κυριακή, τα 3.962 εντοπίζονται στις επτά περιφέρειες-Παράταση του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Σε ό,τι αφορά για το τι ακριβώς θα κρίνει την άρση του lockdown και το άνοιγμα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 το πρωί».
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές «βράζουν»
Ο Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την απόφαση για παράταση του lockdown, εξήγησε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές είναι υψηλό. Πηγή ανησυχίας, όπως είπε, αποτελούν περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Πάτρα, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος.
Καμπανάκι κινδύνου για την Πάτρα
Ειδικά για την Πάτρα και ενόψει του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα, ο κ. Πέτσας κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. «Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων, που ούτως ή άλλως απαγορεύονται», είπε, και τόνισε: «Κάνουμε έκκληση να μη γίνει μία ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».
Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάποιες περιοχές.
Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η άρση να γίνει σε δύο ταχύτητες, με διαφορετικά μέτρα ανά περιοχή, αλλά και τι θα γίνει με τα σχολεία. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καθεστώς lockdown σε όλη την επικράτεια και πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η σταδιακή άρση του lockdown. Μέσα σε αυτή είναι και τα σχολεία, αλλά δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων», απάντησε.
Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η σταδιακή άρση του lockdown
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για την άρση των περιορισμών απάντησε πως «θα το δούμε όπως συλλέγουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα». Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα, συνέχισε, θα γίνουν ανακοινώσεις για τον σχεδιασμό. «Προς το παρόν, όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τη διασπορά, να ρίξουμε πιο γρήγορα τα κρούσματα στην επικράτεια και στις συγκεκριμένες περιοχές που ανέφερα και είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση, ώστε να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση του lockdown», συμπλήρωσε.
Δήλωσε επίσης πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σε ερώτηση αν θα παραμείνει η υποχρέωση των μετακινήσεων με SMS.
Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα είπε ότι έχει γίνει ενίσχυση των ελεγκτικών δυνάμεων και πως θα ανέβει και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τον συντονισμό τους. «Έχει μεγάλη σημασία οι πολλοί που τηρούν τα μέτρα να μη νιώθουν κορόιδα όταν λίγοι τα παραβαίνουν. Γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι εκεί που υπάρχει διασπορά, ιδίως στους χώρους εργασίας», σημείωσε.
Είπε επίσης ότι στο δεύτερο lockdown δεν έχουμε την ίδια συμπεριφορά των πολιτών με το πρώτο, καθώς υπάρχει ζήτημα κόπωσης. «Αν εξαιρέσουμε την πρώτη εβδομάδα, βλέπουμε καλύτερη συμμόρφωση και σημαντική μείωση της κινητικότητας, κάτι στο οποίο βοήθησε και η απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πηγαίνουμε συνεχώς προς το καλύτερο, αλλά ακόμα και οι λίγοι παραβατικοί είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια των πολλών», υπογράμμισε.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 05.04.2026 | 20:09
Τραγωδία στην Πάτρα: 48χρονος βρέθηκε απαγχνονισμένος στο σπίτι του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΒΟΛΟΣ | 05.04.2026 | 18:38
Με λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στον Βόλο(video) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 05.04.2026 | 18:26
Δημ. Ωδείο Λάρισας: Απόψε μια σπάνια διεθνής συνάντηση σαξοφώνου υψηλού επιπέδου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:21
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:12
Το μήνυμα Κουρέτα προς νέο υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης: να είναι προσεκτικός με τη Θεσσαλία. Έχει τις περισσότερες εξαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 14:22
Διαψεύδει ο Πλακιάς την Κωνσταντοπούλου ότι αστυνομικοί άσκησαν βία στον Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Ήμουν εκεί, μη λες ψέματα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 12:51
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι υπουργοί απομακρύνθηκαν για λόγους ευαισθησίας











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed