ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μετά τους Λαμπρούλη, Κέλλα και το σύνολο των βουλευτών γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεση του ΕΣΥ
Και ο Τρικαλινός βουλευτής και γιατρός Σάκης Παπαδόπουλος στη μάχη- Το ευχαριστώ Κικίλια

Οι βουλευτές που αποφάσισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ στην «μάχη» με τον κορονοϊό αυξάνονται. Μετά τους δύο Λαρισαίους Γιώργο Λαμπρούλη (ΚΚΕ) πνευμονολόγο και Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) αναισθησιολόγο και ο Τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαδόπουλος παθολόγος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ΕΣΥ για τη μάχη κατά της πανδημίας.
«Ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος, πεθαίνουν νέοι, τα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι γεμάτα»... Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αναφορές που μπορεί ο καθένας να ακούσει, να πει αλλά και να προβληματιστεί για το αύριο που ξημερώνει, για τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν και κυρίως για τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς από τον κορονοϊό.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω αλλά και τη μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό, βουλευτές όλων των κομμάτων που είναι γιατροί στο επάγγελμα έχουν αποφασίσει να κάνουν το αυτονόητο αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή για τη χώρα μας: Να αφήσουν τα κοστούμια και τα πολιτικά τους καθήκοντα και να φορέσουν την ιατρική ποδιά για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Το ζήτημα άνοιξε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Λαμπρούλη, ο οποίος ζήτησε απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως γιατρός-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Αμέσως, μετά την σχετική επιστολή του Γιάννη Λαμπρούλη έγινε γνωστό ότι και γιατροί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν δείξει πρόθεση για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολίτες που νοσούν με κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Χρήστο Κέλλα, Κώστα Μπλούχο, Βασίλη Γιόγιακα και Νεοκλή Κρητικό.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ιατρός παθολόγος Σάκης Παπδόπουλος ειχε διτελέσει γιατρός του ΕΣΥ πριν εκλεγεί, στο νοσοκομείο Τρικάλων
Το σύνολο των γιατρών - βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεση του ΕΣΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με το σύνολο των βουλευτών – γιατρών της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε γνωστή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι και η ίδια γιατρός με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας.
Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ ο Ανδρέας Πουλάς ενώ το ίδιο δήλωσε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.
Το «ευχαριστώ» Κικίλια στους βουλευτές-γιατρούς
Οπως ενημέρωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές-γιατροί θα κληθούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ κατά προτεραιότητα και με βάση τις ειδικότητες στις οποίες αυτή την στιγμή υπάρχει ανάγκη. Ο υπουργός Υγείας, σε δήλωσή του, παράλληλα του ευχαρίστησε για την προσφορά τους να στηρίξουν εθελοντικά το Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις.
«Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους βουλευτές - ιατρούς, που στη δύσκολη αυτή μάχη με την πανδημία προσφέρονται εθελοντικά να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι μια ακόμα απόδειξη, μετά τη δωρεά των 50 ΜΕΘ από τη Βουλή των Ελλήνων, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η αξιοποίηση της προσφοράς τους θα λάβει χώρα κατά προτεραιότητα, με βάση τις ειδικότητες που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:13
Συλλαλητήριο στη Λάρισα παραμονή της έναρξης της δίκης των Τεμπών-ποιοι συμμετέχουν - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.03.2026 | 09:00
Στοχευμένα μέτρα ύψους 2 δισ. από την κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα -Αναμονή για το πράσινο φως από την ΕΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 08:53
Το βίντεο της Κωνσταντοπούλου από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ενώ υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι - ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 23:15
Τέμπη: 24ωρη απεργία σιδηροδρομικών στις 23 Μαρτίου με φόντο την έναρξη της δίκης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 20:03
Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:53
Κουρέτας: «Συνειδητή επιλογή για μας η επένδυση στον πολιτισμό»
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 09:12
Βόλος: Απατεώνας Ρομά από Φάρσαλα παρίστανε τον γιατρό - Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 10:47
Το κακό έχει παραγίνει στον κάμπο της Καρδίτσας: Εκτεταμένες ζημιές σε παρόχθια στο Πέτρινο από τους «κυνηγούς» χαλκού (ΦΩΤΟ)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed