ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορωνοϊός: «Στις 11 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ»
Στις 10 Δεκεμβρίου η κρίσιμη συνεδρίαση των αμερικανικών αρχών

Από τις 11 Δεκεμβρίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι πρώτοι μαζικοί εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμών, Μονσέφ Σλάουι.
«Μέσα σε 24 ώρες από την έγκριση, το εμβόλιο θα μπορούσε να μεταφερθεί στις περιοχές, τις οποίες κάθε πολιτεία μάς έχει υποδείξει» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC.
25 εκατ. εμβολιασμοί έως τα τέλη του 2020
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα συγκληθεί στις 10 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση έγκρισης για «έκτακτη χρήση» του εμβολίου της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech.
Το εμβολιο, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις σε διάστημα τριών εβδομάδων, παρουσιάζει αποτελεσματικότητα της τάξης του 50%, ενώ οι κλινικές δοκιμές δεν έδειξαν την εκδήλωση επιπτώσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, η Pfizer στοχεύει, εφόσον λάβει την έγκριση των αμερικανικών αρχών, να εμβολιάσει περίπου 25 εκατομμύρια Αμερικανούς έως τα τέλη του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι για τη διανομή του εμβολίου στην Ευρώπη απαιτείται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, στον οποίο οι Pfizer – BioNTech έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.
Πώς θα διανεμηθεί το εμβόλιο
«Το εμβόλιο θα διανεμηθεί με βάση τον πληθυσμό της κάθε πολιτείας. Η κάθε πολιτεία θα αποφασίσει ποιοι θα λάβουν πρώτοι το εμβόλιο. Η σύσταση βέβαια, προβλέπει ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους υγειονομικούς υπαλλήλους και στους ηλικιωμένους» εξήγησε ο Σλάουι.
Για την επίτευξη ενός ισχυρού ποσοστού γενικής ανοσίας, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, απαιτείται ο εμβολιασμός περίπου του 70% του πληθυσμού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, δεδομένης της ευρείας μετάδοσης των fake news και της παραπληροφόρησης.
Ο «ιός» τών ψευδών ειδήσεων, άλλωστε, έχει ήδη συμβάλλει τα μέγιστα στην ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στην αμερικανική κοινωνία, με τους συνολικούς θανάτους να υπερβαίνουν τις 255.000. Μάλιστα, αρκετοί προειδοποιούν ότι οι νεκροί θα φθάνουν τις επόμενες εβδομάδες έως και τις 2.000 σε ημερήσια βάση.
- ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 17:43
Κεφαλονιά: Ποιος είναι ο 66χρονος άνδρας που έστειλε στη Μυρτώ τα 220 ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 16:20
Αφθώδης πυρετός: Στη Μυτιλήνη 10 κτηνίατροι για επιτήρηση της νόσου – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 15:37
ΕΦΕΤ: Νέα προειδοποίηση μετά την ανάκληση παρτίδας φέτας – Τι να κάνετε αν την προμηθευτήκατε χύμα - ΥΓΕΙΑ | 17.04.2026 | 14:31
Μελέτη για τη σχέση των εμβολίων της COVID-19 και νόσων του αίματος - «Ξύπνησε» λανθάνουσα διαραχή; - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.04.2026 | 13:18
Το “Σεργιάνι” των Καμινάδων συγκίνησε τους Καρδιτσιώτες (ΦΩTO) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.04.2026 | 13:11
Η ζωή της «Ευτυχίας της Αργιθεάτισσας» ωδή στην Αργιθεάτισσα μάνα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:04
Σε εξέλιξη έρευνες για κύκλωμα που υπέκλεπτε επιδόματα ρομά στον Τύρναβο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.04.2026 | 20:23
Δεύτερο 15ημερο Μαΐου η νέα μεγάλη πληρωμή ύψους 580 εκατ. ευρώ με eco-schemes 2025 και 11 συνδεδεμένες - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.04.2026 | 20:47
Καμπανάκι καθηγητή Κτηνιατρικής για μετάδοση του αφθώδους και στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις κινητοποιήσεις στη Λέσβο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 10:06
Η «Οδύσσεια» του μαθητή από τον Κάλαμο: Πήγαινε 6 χρόνια σχολείο με καΐκι- πήρε υποτροφία στη Βιοϊατρική στο Παν. Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 13:59
Δήμος Λαρισαίων: Ορκίστηκαν 13 μόνιμοι υπάλληλοι - Θ.Μαμάκος: «Βούληση για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 10:10
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για τα σιτηρά στο θεσσαλικό κάμπο













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed