ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: «σφαγή» δίχως έλεος....
ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!

Η Ελληνική κοινωνία νοσεί και αυτό το διαπιστώνει καθημερινά ο Ελληνας πολίτης....
Το ποδόσφαιρο ως αναπόσπαστη μεγάλη κοινωνική διεργασία δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτο!!!
Το βλέπουμε άλλωστε με το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί σε ολα τα επίπεδα. Με τους ξυλοδαρμούς διαιτητών, με τις αναβολές, με τις μαφιόζικες επιθέσεις, με το απροκάλυπτο παιχνίδι εξουσίας των ισχυρών, με την απομάκρυνση (δικαιολογημένη εν τέλει) του αγνού φίλαθλου κόσμου απο τα γήπεδα!!!
Μια παράσταση για το που ακριβώς βρισκόμαστε σ αυτό το θέατρο σκιών, ζήσαμε χθες το απόγευμα μαζί με 2.000 φιλάθλους της Αναγέννησης που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο για τον αγώνα με τη Λαμία!
Ενας ανεκδικήγητο ςδιαιτητής, ονόματι Ιωσήφ Σφακιανάκη ςαπο την Αθήνα κατάφερε να βγάλει απο τα ρούχα τους τους παίκτες, τους προπονητές, τους διοικούντες και τους φιλάθλους της Αναγέννησης!
Το σπουδαιότερο όμως που “κατάφερε” ήταν να δώσει ένα ακόμη ισχυρό ράπισμα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο και να το δώσει άλλη μια“σπρωξιά” για να κυλήσει προς το βούρκο!!!
Με το έτσι θέλω ο κύριος αυτός που πληρώθηκε προκαταβολικά απο το υστέρημα ανθρώπων που πασχίζουν για τα αθλητικά ιδεώδη μέσα σε συνθήκες απόλυτης ΣΑΠΙΛΑΣ καταστρατήγησε κάθεέννοια δικαίου και μας έδειξε ότι δενυπάρχει ελπίδα!!!
ΑΓΡΙΟ ΣΤΗΣΙΜΟ!
Η Αναγέννηση παρατάχθηκε στο σπουδαίο αυτό μάτς με όλα τα χαρακτηριστικά που θα πρεπε να έχει. Μαχητικότητα, πάθος, διάθεση, καλή παρουσία σχεδόν σε όλο το μάτς.
Οχι μόνο δεν υστέρησε έναντι των ακριβοπληρωμένων αντιπάλων (που δεν ξέρουμε βέβαια αν θα... πληρωθούν τα συμβόλαιά τους στο τέλος!), αλλά τουςέβαλε στην περιοχή τους!
Απο το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι “κιτρινόμαυροι”του Σάκη Θεοδοσιάδη ήταν κυρίαρχοι και τους έλλειπε απλά μια καλή τελική προσπάθεια.
Με την πάροδο του χρόνου φαινόταν ότι κάποια στιγμή θα έλθει η φάση και θα έλθει το γκόλ που δικαιούταν απόλυτα βάσει της απόδοσης της η Αναγέννηση!
Ακόμη και 0-0 να πήγαινε το ημίχρονο η ομάδα της πόλης μας έπειθε με την εμφάνισή της πως έχει το παιχνίδι.
Λίγο πριν το φινάλε όμως του πρώτου ημιχρόνου ο Σφακιανάκης σε συνεργασία με τον βοηθό Ανδρέα Φωτόπουλο σήκωσαν το γήπεδο στο πόδι, διατάραξαν την ηρεμία της ομάδας και έκαναν το μάτς “ροντέο”!!!
Ειδαν πέναλτι σ ενα κανονικό μαρκάρισμα σχεδόν στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Νίκιτς κα ιέδωσαν την ευκαιρία στη Λαμία να πάρει κεφάλι στο σκόρ!!!
O Γιενκά εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 0-1.
Απίστευτη απόφαση, άγριο στήσιμο στα “εντεκα μέτρα” για την Αναγέννηση που βρέθηκε πίσω στο σκόρ απο μια ομάδα που δεν μπορούσε ν αλλάξει ούτε δυο πάσες και είχε ΜΗΔΕΝ ΤΕΛΙΚΕΣ!!!!
ΞΕΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ!!!
Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, οι παίκτες της Αναγέννησης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μας ήλθαν στο νου εικόνες απο την τρομερή χρονιά του 2008 όπου στους “κιτρινόμαυρους”ασελγούσαν ο ένας διαιτητής πισω απο τον άλλον! Ξέρετε, τότε στην εποχή του “κοριού της ΕΥΠ” και των στοιχημάτων!Εννιά κανονικά γκόλ είχαν ακυρωθεί τότε απο την ομάδα!
Τα τελευταία τρία χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις είχαμε ξεσυνηθίσει!!! Τελικά βρέθηκε ένα δυδυμο της συμφοράς να μας κάνει σαφές ότι “ολα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά τα ίδια μένουν...”!!!!
Οι διαμαρτυρίες φυσικά δεν έφεραν αποτέλεσμα ούτε οι κραυγές αγανάκτισης των φιλάθλων!
ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ
Στην επανάληψη η Αναγέννηση μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει την κατάσταση. Δεν υπάρχει παίκτης υστερήσαντας απο όλους όσοι χρησιμοποίησε ο Θεοδοσιάδης. Απέναντι σε μια ακριβ ήομάδα (μπάτζετ 1.500.000 ευρώ!!!) ήταν απόλυτα κυρίαρχοι!
Αν υπήρχε στατιστική θα βλέπαμε κατοχή μπάλας άνω του εβδομήντα τοις εκατό! Με διπλή ζώνης όμως η ομάδα του Τεννέ εγκαταστάθηκε στην περιοχή και πότε με τυφλέςαποκρούσεις, πότε με αρκετή δόση τύχης και εκμεταλλευόμενη και την σύγχυση που είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες απο την ανεκδικήγητη απόφαση του διαιτητή κατάφεραν να κρατήσουν την εστία ανέπαφη!
Δεν ήταν μόνο το πέναλτι που έβγαλε απο τα ρούχα τους Καρδιτσιώτες,αλλά και πολλές ακόμη κακές αποφάσεις του διαιτητή Σφακιανάκη που πραγματικά ήταν απαράδεκτος!
Η Αναγέννηση φυσικά θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο και με όσες δυνάμεις έχει θα διαμαρτυρηθείπ ρος όλες τις κατευθύνσεις!
Το θέμα είναι ποιος θα την ακούσει! Ακούει κανείς σ αυτή τη χώρα;
Απο καθαρή τύχη, λοιπόν και αστοχία λόγω έλλειψης ηρεμίας η Αναγέννηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της στο τέλος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Βουτσιά, Τζέκο, Παναγιωτόπουλο, Μίχο....
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ
Μετά απο τρία χρόνια, λοιπόν, έσπασε το αήττητο στο Δημοτικό Στάδιο! Ενα ασύλληπτο ρεκόρ που κρατούσε η Αναγέννηση απο τις 22 Ιανουαρίου του2012!
Και χρειάστηκε όχι μια καλή ομάδα για να γίνει (κάτι που θα θεωρείτο φυσικό και λογικό σε μια διαδικασία ποδοσφαιρική) αλλά ένα...“ποδοσφαιρικό εξάμβλωμα”!!! Μια διαιτησία τραγική!!!
Κρίμα για όλους αυτούς που εξακολουθούν ν ασχολούνται με το άθλημα συνεισφέροντας, λεφτά, ψυχή, ρόνο...
ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ
Η Αναγέννηση ακόμη και μέσα σ αυτή την ατέλειωτη πίκρα που ένιωσαν οι χιλιάδες φίλοι της, χειροκροτήθηκε θερμά.
Ηταν συγκινητικές οι στιγμές στο τέλος της αναμέτρησης με όλη την εξέδρα να φωνάζει “Αναγέννηση”!Οι Λαμιώτες πανηγύρισαν σαν τρελοί γνωρίζοντας ποσο αξία έχει η νίκη μέσα στην Καρδίτσα και απέναντι στην ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ομάδα της Ελλάδας!
Φυσικά και δεν χάθηκε τίποτα, φυσικά και δεν κρίθηκε τίποτα απο το συγκεκριμένο μάτς. Υπάρχει δρόμος μπροστά μας για να γίνουν πάρα πολλά ακόμη. Πάρα πολλά... Αυτή η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!!!
Ισως στους πανηγυρισμούς τους έπρεπε να συμπεριλάβουν και το ανεκδιήγητο διαιτητικό δίδυμο Σφακιανάκη Φωτόπουλου!!!
Που συνέβαλαν καθοριστικάγια τη νίκη τους!!!
ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ “ΣΥΝ” ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ!!!!
Κλείνοντας για τη...στατιστική να αναφέρουμε ότι η Λαμία είχε ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΕΣ προσπάθειες στο μάτς!!!Η μία ήταν το πέναλτι του Γιενκά!!!!
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 21:03
Δήμος Λαρισαίων: Γιορτή της Μητέρας στο Πάρκο Αλκαζάρ - Την Κυριακή 10 Μαΐου με πλήθος δράσεων για την οικογένεια - ΥΓΕΙΑ | 04.05.2026 | 20:55
Mercosur: Σαλμονέλα στο 80% στα κοτόπουλα από Βραζιλία - «Κενά στους ελέγχους», λένε οι γεωτεχνικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 20:39
Σε έξαρση οι κλοπές μετασχηματιστών στο Δήμο Kιλελερ- ο δήμαρχος ζητά καλύτερη αστυνόμευση (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 20:23
Δρόμοι με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στον Βόρειο τομέα της Λάρισας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 20:16
Διακοπή νερού αύριο σε αυτούς τους δρόμους της Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 04.05.2026 | 18:16
Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και το 2028 ο Αχιλλέας Μπέος: «Δεν έχω μάθει να αφήνω τίποτα στη μέση» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 18:06
Αυτοψία του ΕΛΓΑ σε καλλιέργειες στον Τύρναβο που επλήγησαν χθες από χαλάζι - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 18:02
Δήμος Λαρισαίων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 6 και 7 Μαΐου 2026 για το «ΔΕΗ Tour of Hellas 2026»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.05.2026 | 11:46
Έκπληξη από δημοσκόπηση Νίκου Καρδούλα: αν γινόταν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα είχε μία έδρα στη Λάρισα! - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 09:09
Αποκτά κέντρο τραύματος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 08:58
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 04.05.2026 | 09:54
Ο Τάσος Μπουγάς βρήκε την ομοιότητα: «Το τραγούδι του Akyla μοιάζει με το "Θέλεις μπουζούκια πάμε"» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.05.2026 | 10:21
Τακούδης: 81% περισσότερες βροχές φέτος στη Θεσσαλία σε σχέση με πέρυσι (πίνακας) - ΕΛΛΑΔΑ | 04.05.2026 | 09:46
Το πιο ακραίο φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών: Γιατί είδαμε τόσα χιόνια μέσα στον Μάιο; - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.05.2026 | 10:46
Ζητούν παράταση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά λόγω έλλειψης ρευστότητας από τις προβληματικές πληρωμές επιδοτήσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 04.05.2026 | 08:48
Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας στην ΠΕ Λάρισας, χωρίς παγετό





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed