ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Με κάρτα Βολιώτη, αγορές σε δύο ηπείρους!
Προκαταρκτική του εισαγγελέα για απάτη μέσω υπολογιστή

Θύμα απάτης έπεσε ένας Βολιώτης κάτοχος πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας έκλεψε άγνωστος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κάνοντας διαφορετικές αγορές σχεδόν ταυτόχρονα, σε τρεις χώρες δύο διαφορετικών ηπείρων. Για το θέμα γίνεται προκαταρτική εξέταση από την Εισαγγελία, για να διερευνηθεί το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.
Το θέμα προέκυψε όταν ο Βολιώτης χρεώθηκε με αγορές συνολικού ποσού 1200 € με αγορές διαφόρων προϊόντων που έγιναν στην Αγγλία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, σε διάστημα 20 λεπτών ενός απογεύματος!
Αφού συνήλθε από το σοκ που έπαθε, πήγε στην τράπεζα όπου απέδειξε ότι το συγκεκριμένο απόγευμα βρισκόταν σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει αγορές, ενώ έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.
Τελικά η τράπεζα δέχτηκε το επιχείρημά του, δεν τον επιβάρυνε οικονομικά και ανέλαβε το θέμα η ίδια, που ζήτησε τη δίωξη του δράστη ή των δραστών, ενώ ο ίδιος, αφού δεν χρεώθηκε, απέσυρε τη μήνυση. Ωστόσο, με απαίτηση της τράπεζας, διατάχτηκε προκαταρκτική.
Ενώ μέχρι σήμερα οι έρευνες μεταξύ διαφορετικών κρατών ήταν δύσκολες και απαιτούσαν αρκετούς μήνες, μέσω της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας που η Ελλάδα εφαρμόζει από το 2017, μεταξύ των χωρών της συμφωνίας Segen, οι διαδικασίες έρευνας είναι πολύ ευκολότερες πλέον και ήδη εντοπίστηκαν οι πάροχοι τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν για τις συναλλαγές και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο εντοπισμού των IP (ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι αγορές.
Σημειώνεται ότι οι αγορές που έγιναν με τα στοιχεία της κάρτας του συμπολίτη, αφορούν ένα αθλητικό τζάκετ αξίας 800 € και άλλες μικροαγορές.
Μέσω της προκαταρκτικής, εξετάζεται αν τα στοιχεία της κάρτας του Βολιώτης έκλεψε χάκερ υπολογιστών ή αν πρόκειται για κάποιο κύκλωμα εμπορίας στοιχείων τραπεζικών καρτών, καθώς οι αγορές έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα από διαφορετικές χώρες.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 11:15
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι- – Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:09
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 10:13
Τα δύσκολα Χριστούγεννα της Θεσσαλίας.... - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.12.2025 | 09:26
Κάηκε ΙΧ έξω από την Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 08:41
Από που προέρχεται και πως θα μοιρασθεί τελικά το κονδύλι των 80+80 εκατ. ευρώ για βαμβάκι, σιτηρά και κτηνοτροφία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 08:35
Τέμπη: Συνεχίζεται σήμερα στο ΜΟΔ Λάρισας η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας - ΔΙΕΘΝΗ | 19.12.2025 | 08:29
Λειψυδρία και επισιτιστική κρίση φέρνουν τον πόλεμο πιο κοντά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.12.2025 | 08:22
Μητσοτάκης: Ναι στον διάλογο με τους αγρότες, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:36
Πόση είναι η μοναδιαία αξία ανά στρέμμα για τη βασική ενίσχυση (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 10:46
ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 487,9 εκατ. – Τι αφορούν τα 600 εκατ. που θα πληρωθούν έως 31-12 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.12.2025 | 10:14
Τακούδης: Από 28 Δεκεμβρίου εισβάλλει ο χειμώνας στη Θεσσαλία με κρύο και χιόνια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 13:41
Νεκρός βρέθηκε 59χρονος στο σπίτι του στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:43
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα με τραυματισμό μιας γυναίκας - Εκτροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:33
Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία του 57χρονου υπαστυνόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 11:36
Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας βροντοφώναξαν γιατροί και νοσηλευτές (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:49
Το application του αγρότη-πως θα γίνεται επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στην αντλία










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed