ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών ανακοίνωσε ο Β. Κόκκαλης
Επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για τη κατάργηση του φόρου στο κρασί

Σε εξαγγελίες πρός όφελος των αγροτών της Θεσσαλικής υπαίθρου προχώρησε απο την Νέα Αγχίαλο όπου βρέθηκε χθές για τα 100 χρόνια οινοποιητικού συνεταιρσμου η Δήμητρα, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.
Για το θέμα των κόκκινων δανείων των αγροτών ο κ.Κόκκαλης επισήμανε πως οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, αφορούν φυσικά πρόσωπα και όχι συνεταιρισμούς. Από τότε που πουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα, δυστυχώς έρμαια των εισπρακτικών εταιρειών και την πρώην ΑΤΕ έμειναν πολλοί συνεταιρισμοί και χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι.Η λύση είναι σε συνεργασία με την πρώην ΑΤΕ και την Τράπεζα της Ελλάδας και προβλέπει την διαγραφή τόκων, αλλά και τη διαγραφή κεφαλαίων κατά περίπτωση. Έτσι λύνεται το θέμα της υπερχρέωσης των δανείων των φυσικών προσώπων.Στη Μαγνησία μόνο, εκατοντάδες είναι οι αγρότες που τους πνίγουν τα κόκκινα δάνεια.
Τόσο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης όσο και η υφυπουργός οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επανέλαβαν την δέσμευση της κυβέρνησης για την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε και στις δράσεις του Υπουργείου.
• Οριστικοποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τις δράσεις προώθησης στις τρίτες χώρες και τον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων.
• Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των δράσεων του υφιστάμενου προγράμματος του αμπελοοινικού τομέα και ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του επόμενου προγράμματος.
• Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 περιλαμβάνονται δράσεις που υποστηρίζουν την αμπελοκαλλιέργεια όπως οι επενδύσεις στις γεωργικές καλλιέργειες , η μεταποίηση, η σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών καθώς και το μέτρο της συνεργασίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης πληρωμής των προγραμμάτων προώθησης με διαφάνεια, τηρώντας το ενωσιακό δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις του οινικού τομέα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
- ΕΛΛΑΔΑ | 01.04.2026 | 21:07
Γλυφάδα: Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο για να του κλέψουν το κινητό - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 20:55
Λάρισα: Σύλληψη 34χρονου για ναρκωτικά-Είχε σακούλες με κάνναβη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 20:48
Δήμος Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης και την Πέμπτη 2 Απριλίου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.04.2026 | 20:43
Βιολάντα: Τι δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ για την πολύνεκρη τραγωδία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:38
Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στα κινητά σε Λάρισα, Μαγνησία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:31
Δεύτερη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτά είναι τα ονόματα των 11+2 πολιτικών-4 Θεσσαλοί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.04.2026 | 20:16
Κακοκαιρία- Τσατραφύλλιας: Μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ώρες - Μαγνησία, Λάρισα στις περιοχές που θα πληγούν - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.04.2026 | 20:11
Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της: «Ξεκινάμε»
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed