ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δέκα Θεσσαλοί (δύο Λαρισαίοι) εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης σκραπ του ΟΣΕ
Είναι εν ενεργεία υπάλληλοι του ΟΣΕ

Δέκα Θεσσαλοί εν ενεργεία υπάλληλοι του ΟΣΕ (δύο εκ των οποίων είναι από τη Λάρισα), οι οποίοι δεν ανήκουν σε εκείνους που συνελήφθησαν, βρίσκονται ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης διαφθοράς στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες προκαλώντας μεγάλη ζημία στο ελληνικό δημόσιο.
Η ομάδα των 30 ατόμων, που χαρακτηρίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως εγκληματική οργάνωση, δρούσε με πολυσύνθετο τρόπο παίρνοντας μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου υλικού του Ο.Σ.Ε., της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού «Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.» και της ΓΑΙΑ Ο.Σ.Ε.
Σύμφωνα με την δικογραφία από τις αποθήκες υλικού του ΟΣΕ στη Λάρισα ερευνάται η πώληση ποσότητας «σκραπ» 896.584 kg συνολικής αξίας 301.289 ευρώ.
Μάλιστα, σε ότι αφορά τη Λάρισα, στον εισαγγελέα θα πάει και ένας πράκτορας ΠΡΟΠΟ ο οποίος «ξέπλενε» μέσω τυχερών λαχείων χρήματα μέλους της σπείρας των ιδιωτών που λυμαίνονταν τα υλικά.
Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την παράνομη δράση των μελών της οργάνωσης το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία που υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ οι ποσότητες των υλικών που εκλάπησαν και οι οποίες αποτελούσαν περιουσία του ελληνικού δημοσίου ξεπερνούν τα 3.500.000 κιλά.
Τα αρχηγικά μέλη, έχοντας ως «όχημα» εταιρίες «σκραπ» συμμετείχαν σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς εκποίησης άχρηστων υλικών εταιριών που σχετίζονται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο και με αθέμιτους τρόπους πετύχαιναν την ανάδειξή τους ως πλειοδότες στους σχετικούς πλειστηριασμούς.
Παράλληλα τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε άλλες περιπτώσεις με «εικονικά» ζυγολόγια αποκτούσαν μεγαλύτερες ποσότητες από τέτοιου είδους υλικά ζημιώνοντας και πάλι το ελληνικό δημόσιο.
Πηγή: thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Κώστα Γκιάστα «Εφημερίδα Ελευθερία»)
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:17
Λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα του προσυνεδρίου έγκαιρη επέμβαση γιατρών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 13:39
Παρακολουθήστε live το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 12:27
Μητσοτάκης από Λάρισα: Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε -δείτε live - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 12:21
Συνάντηση αγροτών των μπλόκων με Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.03.2026 | 10:11
Τακούδης: Bροχές από Τρίτη στη Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά - ΕΛΛΑΔΑ | 14.03.2026 | 10:06
Καιρός: Απότομο τέλος για την «άνοιξη» - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόβλεψη Τσατραφύλια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 10:00
Η γεωπολιτική ανάφλεξη δημιουργεί προσδοκίες στα αγροτικά προϊόντα αλλά και αυξημένα κόστη παραγωγής - ΕΛΛΑΔΑ | 14.03.2026 | 09:55
400.000 απόφοιτοι ΤΕΙ θα αποκτήσουν ισότιμα πτυχία με τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 15:36
Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 33χρονος μετά από πτώση από δεύτερο όροφο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.03.2026 | 17:00
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι κατοικία στο Μακρυχώρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 08:45
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 20:34
Aναλυτικά το πρόγραμμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 08:43
Υποδέχονται Μητσοτάκη με τρακτερ οι αγρότες στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 17:04
Στη Λάρισα αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ με θεμα τον πρωτογενή τομέα





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed