ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αναβίωσε στα δικαστήρια του Βόλου η τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2014
Τρία νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο στο Ριζόμυλο

05.12.2016 | 15:36
Στα δικαστήρια του Βόλου αναβίωσε σήμερα η τραγωδία της 23 Ιουλίου του 2014. Ήταν η στιγμή που στο 36ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Ριζομύλου, τρία νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, λίγα μάλιστα μέτρα πριν φτάσουν στα σπίτια τους.
Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φίλιππος Καπανιάρης και στο οποίο επέβαιναν οι αδερφές Κουτσιαρή συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε ο 22χρονος τότε κατηγορούμενος.Οι οικογένειες των τριών αδικοχαμένων παιδιών συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια και ανήρτησαν πανό ζητώντας δικαίωση, ενώ φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα ονόματα των αδικοχαμένων παιδιών.
Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αφορά την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή για τον 22χρονο τότε οδηγό του φορτηγού που στέρησε τη ζωή στον Φίλιππο Καπανιάρη, 20 ετών και τις αδερφές Ιωάννα Κουτσιαρή, 18 ετών, και Κατερίνα Κουτσιαρή 21 ετών. Τη νταλίκα με το ρυμουλκό, οδηγούσε 22χρονος και μετέφερε εμπόρευμα από τη Νάουσα με προορισμό τον Πύργο.«Επιθυμούμε την παραδειγματική τιμωρία από τη Δικαιοσύνη, την κατάφαση της ενοχής από τον οδηγό του φορτηγού» δήλωσε ο δικηγόρος των οικογενειών Κουτσιαρή και Καπανιάρη, Χριστόφορος Γκλαβένος έξω από τα δικαστήρια.
Ο πατέρας των δυο αδικοχαμένων κοριτσιών για ακόμη μια φορά ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη στην μνήμη των παιδιών του. Όλως ανέφερε «σύμφωνα με την έκθεση της τροχαίας, όλα τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν πως το φορτηγό ήταν υπέρβαρο τουλάχιστον κατά 2,5 τόνους από το επιτρεπόμενο βάρος του. Λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και του γεγονότος ότι ο οδηγός ήταν σε κατάσταση κόπωσης, το φορτηγό εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αποφυγής και αντίδρασης στο άτυχο Φίλιππο Καπανιάρη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ιδιοκτήτης του φορτηγού πιστεύουμε πως γνώριζε ότι ο οδηγός ήταν σε καθεστώς κόπωσης, δεν είχε αλλάξει με άλλον οδηγό για να κάνει άλλος το δρομολόγιο. Γνώριζε επίσης ότι παραβίαζε το επιτρεπόμενο όριο της ταχύτητας που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν 70 χλμ/ ώρα, δεδομένου ότι στους ταχογράφους υπάρχει συγκεκριμένη ένδειξη που είναι χαρακτηριστική καθώς ο ταχογράφος συνεχώς παρουσιάζει πρόβλημα».
Πρόσθεσε επίσης πως η ένδειξη στον ταχογράφο του φορτηγού ήταν μία «μάσκα» που αποτρέπει στο να καταδειχθεί ότι υπάρχει υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και πως ο ταχογράφος δεν είχε επιδιορθωθεί ποτέ. Ο ίδιος είπε πως τη στιγμή του δυστυχήματος η ένδειξη του ταχογράφου ήταν 77 χλμ/ ώρα.
«Είμαστε σίγουροι και πεπεισμένοι από τις αποστάσεις και από τις υλικές ζημιές των οχημάτων που ήταν σφοδρές και από τις παραμορφώσεις, ότι η ταχύτητα ήταν πολύ μεγαλύτερη των 77 χλμ. αλλά μέχρι τόσο μπορούσε να καταγράψει ο ταχογράφος» είπε χαρακτηριστικά.
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:04
Κουρέτας για Αγιόκαμπο: Σε κακοτεχνία οφείλονται προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 20:00
Νίκος Παπαπέτρος: Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι υπόθεση που μας αφορά όλους - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.02.2026 | 19:56
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμημα Μουργκάνι- Γρεβενά λόγω χιονοπτώσεων - ΕΛΛΑΔΑ | 01.02.2026 | 19:50
Καλλιάνος, Αρναούτογλου, Τσατραφύλλιας προειδοποιούν για την κακοκαιρία: «Δεν έχει τελειώσει» - ΕΛΛΑΔΑ | 01.02.2026 | 19:46
Θρίλερ στη Νέα Πέραμο, άρπαξαν, σκότωσαν και πέταξαν σε ρέμα νεαρό άνδρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.02.2026 | 19:36
Ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα - 189 χιλιοστά βροχής στο Πήλιο - Πλημμύρισε η παραλιακή στον Αγιόκαμπο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.02.2026 | 15:45
Έντονη βροχόπτωση στα Τρίκαλα- Φούσκωσε ο Ληθαίος (βίντεο)
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 15:27
Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία στον Αγιόκαμπο Λάρισας -«Έριξε περισσότερο νερό απ- ό,τι στον Ντάνιελ» λέει o δήμαρχος - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 10:06
Άνδρας έπεσε μέσα αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.02.2026 | 09:07
Τακούδης: ΠΟΣΟ DANIEL ΗΤΑΝ Ο BYRON; - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 12:33
Νερά της θάλασσας πλημμύρισαν παραλιακούς δρόμους στoν Αγιόκαμπο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.02.2026 | 07:45
Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία-ήχησε το 112 το βράδυ του Σαββάτου (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed