ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
60χρονος νεφροπαθής από τον Αλμυρό κλήθηκε για μεταμόσχευση στην Αθήνα

14.01.2016 | 19:38
Λίγες ημέρες μετά την επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού σε 45χρονη νεφροπαθή από το Βόλο η οποία την τελευταία δεκαετία υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, χθες η τύχη κάλεσε 60χρονο νεφροπαθή από τον Αλμυρό να μεταβεί στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα για ενδεχόμενη μεταμόσχευση νεφρού.
Η δεύτερη θετική είδηση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του 2016, σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στον τοπικό Σύλλογο Νεφροπαθών που υποβάλλονται για χρόνια σε αιμοκαθάρσεις και περιμένουν στις λίστες για μεταμόσχευση που θα τους αλλάξει τη ζωή.
Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα διπλή δωρεά έγινε στην Κρήτη και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στήθηκε διπλή, ταυτόχρονη αερογέφυρα, προσφέροντας ζωή σε 11 ανθρώπους.
Μάλιστα στην Κρήτη μετέβη και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο παρέλαβε όργανα που μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Από την 58χρονη γυναίκα, στην οποία βεβαιώθηκε εγκεφαλικός θάνατος και οι συγγενείς της δήλωσαν την επιθυμία δωρεάς οργάνων της, το ήπαρ μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στην Αθήνα, οι πνεύμονες στο Ανόβερο και οι κερατοειδείς έμειναν στην Κρήτη, ενώ δεν μπόρεσε τελικά να ληφθεί η καρδιά.
Από τον 51χρονο άνδρα, το δεύτερο άτομο που επίσης ήταν κλινικά νεκρό και κινήθηκε η διαδικασία δωρεάς οργάνων, το ήπαρ πήγε στην Ιταλία, οι νεφροί πήγαν στην Αθήνα και οι κερατοειδείς έμειναν στην Κρήτη.
«Ενημερωθήκαμε πως ένα ακόμη μέλος του Συλλόγου μας που βρίσκεται στη λίστα υποψηφίων για μεταμόσχευση, ένας 60χρονος από τον Αλμυρό που υποβάλλεται εδώ και εννιά περίπου χρόνια σε αιμοκάθαρση, ειδοποιήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που σύμφωνα με την ιστοσυμβατότητα, βρίσκεται στη λίστα των τριών υποψηφίων ληπτών από όλη την Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι Βασίλης Γιαννακός και προσθέτει:
«Σε κάθε μεταμόσχευση, διαμορφώνεται μια τριάδα υποψηφίων ληπτών ώστε αν προκύψει πρόβλημα με τον Νο1, η μεταμόσχευση να προχωρήσει με τον Νο2 ή με τον τρίτο της μικρής αυτής λίστας.
Το μέλος του Συλλόγου μας, δεν γνωρίζω ποια σειρά θα έχει στην τριάδα και πως θα προχωρήσει η διαδικασία αλλά εύχομαι να λήξει με τον καλύτερο τρόπο και να έχουμε έναν ακόμη μεταμοσχευμένο. Ακόμη και η ειδοποίηση, έφερε νέα χαμόγελα αισιοδοξίας καθώς η χρονιά ξεκίνησε με μια επιτυχή μεταμόσχευση του Αη Γιαννιού σε 45χρονη άνεργη από το Βόλο που βρισκόταν χρόνια στη λίστα και ήταν δέκα χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Αξιοποιούμε κάθε ελπίδα, έστω και τη μικρότερη αχτίδα για να δώσουμε αισιοδοξία και καλύτερη ποιότητα ζωής στους συνανθρώπους μας. Επαναλαμβάνω ότι χρειαζόμαστε μεταμοσχευτική παιδεία αλλά δεν τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία η οποία έχει καθοριστικό ρόλο.
Προσπαθούμε κι εμείς εδώ στο Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας να τονώσουμε την ιδέα της προσφοράς και να αυξηθούν οι δότες γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες. Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, ενώ αποτελεί πράξη που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και εξυψώνει ηθικά την οικογένεια του. Η νέα χρονιά ήρθε με τις καλύτερες προοπτικές για τους μεταμοσχευθέντες ασθενείς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Η περασμένη χρονιά ήταν η χειρότερη στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων όχι μόνο στη Μαγνησία αλλά σε όλη τη χώρα. Ελπίζουμε το 2016 να αποτελέσει ορόσημο για την ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων και να δούμε περισσότερα χαμόγελα».
Γιορτή και βραβεύσεις
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών προγραμματίζει την ετήσια συνεστίαση με κοπή πίτας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 8:30 μ.μ. στο κέντρο «Ενυδρείο» (περιοχή Αναύρου).
Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους και τους φίλους του Συλλόγου να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους, για να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά και να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους.
Ο Σύλλογος θα τιμήσει την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου για την προσφορά της στη δωρεά οργάνων καθώς και τους οικείους των δοτών οργάνων που πραγματοποιήθηκαν το 2015.
Κάρτες θα πωλούνται στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης Νοσοκομείου, Μ.Τ. Νεφρού Θεσσαλική Νοσηλευτική και από τα μέλη του Συλλόγου καθώς και στην είσοδο του κέντρου τη βραδιά της κοπής της πίτας.
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.04.2026 | 13:18
Το “Σεργιάνι” των Καμινάδων συγκίνησε τους Καρδιτσιώτες (ΦΩTO) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.04.2026 | 13:11
Η ζωή της «Ευτυχίας της Αργιθεάτισσας» ωδή στην Αργιθεάτισσα μάνα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:04
Σε εξέλιξη έρευνες για κύκλωμα που υπέκλεπτε επιδόματα ρομά στον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:02
Δήμος Ελασσόνας: Υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων – Νέες προθεσμίες και κυρώσεις για το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 12:03
Λάρισα: Νεαροί αθλητές από τη Γιάννουλη και το Σόνεμπεργκ της Γερμανίας φύτεψαν το «δένδρο της φιλίας» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 12:01
Λάρισα: Ομαδική έκθεση «Ψίθυροι Άνοιξης» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 11:56
Β. Κόκκαλης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του δήμου Λαρισαίων για τα ιστορικά κτίρια της πόλης
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.04.2026 | 20:23
Δεύτερο 15ημερο Μαΐου η νέα μεγάλη πληρωμή ύψους 580 εκατ. ευρώ με eco-schemes 2025 και 11 συνδεδεμένες - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.04.2026 | 20:47
Καμπανάκι καθηγητή Κτηνιατρικής για μετάδοση του αφθώδους και στην ηπειρωτική Ελλάδα με τις κινητοποιήσεις στη Λέσβο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 10:06
Η «Οδύσσεια» του μαθητή από τον Κάλαμο: Πήγαινε 6 χρόνια σχολείο με καΐκι- πήρε υποτροφία στη Βιοϊατρική στο Παν. Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 13:59
Δήμος Λαρισαίων: Ορκίστηκαν 13 μόνιμοι υπάλληλοι - Θ.Μαμάκος: «Βούληση για ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.04.2026 | 10:10
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΔΙΕΘΝΗ | 16.04.2026 | 09:51
Τα 17 ευρώ στη Σούδα ήταν λίγα: Βρετανός τουρίστας πλήρωσε 1.720 ευρώ για ένα κεμπάπ - ΒΟΛΟΣ | 16.04.2026 | 13:10
«Καμπανάκι» από τους εστιάτορες στον Βόλο – «Πάνω από 100 καταστήματα δεν θα ανοίξουν φέτος σε Μαγνησία και Σποράδες»













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed