ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ο καιρός στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι -Πού θα βρέξει, πού θα φυσάει και πού θα κάνει ζέστη
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

16.06.2015 | 12:20
Οι εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού έχουν προβληματίσει έντονα τους εκδρομείς του καλοκαιριού, καθώς δεν ξέρουν πλέον ούτε πότε να πάρουν άδεια, αλλά ούτε και ποιον προορισμό να επιλέξουν.
Το weather-in-greece.gr αναλύει τον καιρό που συνήθως επικρατεί τις ημέρες των διακοπών στα ελληνικά νησιά και προτείνει ένα προορισμό που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να έχει άσχημο καιρό.
Σε Κρήτη και Δωδεκάνησα βρέχει λιγότερο
Τα νησιά με τον καλύτερο καιρό το καλοκαίρι είναι αυτά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές. Αυτές οι περιοχές είναι η ανατολική νοτιοανατολική Κρήτη (νομός Λασιθίου) αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Ωστόσο παρατηρείται αρκετές φορές το καλοκαίρι σε νησιά όπως η Ρόδος να παρατηρούνται καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες κυρίως στην βόρεια πλευρά του νησιού που είναι πιο κοντά στην Τουρκία.
Αρκετά μικρή πιθανότητα για βροχές έχουν και οι Κυκλάδες αλλά όχι όλες κυρίως τα μικρότερα συμπλέγματα όπως τα Κουφονήσια, η Μήλος,η Σέριφος κ.τ.λ.
Όσο πιο μεγάλο είναι το νησί και έχει περισσότερη ξηρά αλλά και ορογραφία(βουνά) τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα για μπόρες. Κάποια τέτοια νησιά μπορεί να είναι η Νάξος ή η Άνδρος.
Μελτέμια στις Κυκλάδες
Όσον αφορά τις Κυκλάδες έχουν και τα μελτέμια κάθε χρόνο που σε αρκετό κόσμο δεν αρέσουν καθώς δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο στις βόρειες παραλίες των νησιών αλλά όπως και να έχει χωρίς το "φυσικό κλιματιστικό του Αιγαίου" δεν μπορεί να ζήσει κανείς το καλοκαίρι στις Κυκλάδες.
Μπουρίνια στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο
Αντίθετα τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν αρκετές φορές καταιγίδες ή μπουρίνια ειδικά η Λήμνος η Σαμοθράκη και η Θάσος μέχρι το ύψος της Λέσβου. Στην Χίο -Σάμο είναι πιο σπάνια η εκδήλωση καταιγίδων σε σχέση με τα παραπάνω νησιά.
Κεφαλλονιά και Ιθάκη στο Ιόνιο
Όσον αφορά τα νησιά του Ιονίου εκεί η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη ειδικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο από το ύψος της Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέχρι και την Ζάκυνθο που είναι πιο δύσκολο να βρέξει από ότι στην Κέρκυρα ή στους Παξούς που δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αργοσαρωνικός και Κύθηρα έχουν τις μικρότερες πιθανότητες για βροχές
Τα νησιά που έχουν την μικρότερη πιθανότητα να δεχτούν βροχές και γενικώς κακό καιρό το Καλοκαίρι είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού κοντά στην Αττική όπως Αίγινα, Αγκίστρι, Κύθνος, Κέα,μέχρι και τα Κύθηρα.
Πηγή:www.iefimerida.gr
- ΥΓΕΙΑ | 25.08.2026 | 09:46
Ιός του Δυτικού Νείλου: 8 στους 10 που νοσούν δεν εκδηλώνουν συμπτώματα – Μεγάλη η έξαρση ως το τέλος Αυγούστου - ΕΛΛΑΔΑ | 25.08.2026 | 09:41
Καιρός: «Ακλόνητος» ο καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.08.2026 | 09:34
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ στη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 25.08.2026 | 09:23
Τραγωδία στην άσφαλτο: 17χρονη νεκρή σε τροχαίο στα Άνω Λιόσια – Τρεις τραυματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.08.2026 | 09:17
Κλιματική αλλαγή: Το νερό γίνεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 25.08.2026 | 08:58
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.08.2026 | 08:52
Δημήτρης Κουρέτας: Γιατί η Θεσσαλία πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστό μοντέλο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ - ΒΟΛΟΣ | 25.08.2026 | 08:47
Μαγνησία: Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 13:03
Ποιές καλλιέργειες κερδίζουν έδαφος στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 18:59
Σχεδόν έτοιμη η πεζογέφυρα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 12:46
Αποχωρεί από την “Πλεύση Ελευθερίας” ο Σωκράτης Αλειφτήρας - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 20:55
Αγίου Φανουρίου 2026: Πότε γιορτάζεται και γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.08.2026 | 15:14
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Από 1η Σεπτεμβρίου η μείωση τιμών και στα σχολικά είδη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.08.2026 | 11:27
Λάρισα: Αγωνία για 19χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία - ΕΛΛΑΔΑ | 24.08.2026 | 09:43
Η βενζίνη «εκτοξεύεται» – Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη, στο τραπέζι νέα παράταση της επιδότησης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.08.2026 | 10:57
Τακούδης:Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία στη Θεσσαλία αυτή την εβδομάδα- δεν βλέπει καύσωνα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed