Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Δραματική πλέον η εικόνα στο Νοσοκομείο Βόλου: 16 νεκροί σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θάλαμοι!

Σοκαριστικές εικόνες με σορούς νεκρών, εκτός ψυκτικών θαλάμων

Δραματική πλέον η εικόνα στο Νοσοκομείο Βόλου: 16 νεκροί σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θάλαμοι!
21.11.2020 | 10:21
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Agronuts
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Animus Benefits
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ένας εφιάλτης δίχως τέλος λαμβάνει χώρα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μόλις σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊο 16 συμπολίτες. Οι καταστάσεις είναι τόσο δραματικές και τo κύμα των νεκρών σφοδρό, με αποτέλεσμα οι έξι ψυκτικοί θάλαμοι που υπάρχουν στο νεκροτομείο να μην επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. Οι εικόνες με τις σορούς ασθενών εκτός θαλάμων σοκάρουν και ανατριχιάζουν για το κύμα της πανδημίας που όλο και φουντώνει στην περιοχή μας. Στο μεταξύ, συνολικά 108 ήταν τα νέα κρούσματα χθες στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου για τη φωτογραφία με τις σορούς των νεκρών σε χώρο του νοσοκομείου, ότι υτό είναι κλιματιζόμενος και δίπλα στους ψυκτικούς νεκροθαλάμυς, δεν αμβλύνει την μακαβρια εικονα στη συνείδηση των πολιτών, που παρακολουθούν έντρομοι τις εξελιξεις.

Ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου: 16 νεκροί
από κορωνοϊό σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θάλαμοι

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς από την Πέμπτη έως και χθες καταγράφηκαν 16 θάνατοι συμπολιτών από κορωνοϊο. Οι νεκροί είναι τόσοι που οι υπάρχοντες έξι ψυκτικοί θάλαμοι του νεκροτομείου δεν επαρκούν για να φυλαχθούν μέχρι να ληφθούν από τους συγγενείς τους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, μετά την ανάδειξη του θέματος, εξέδωσε ανακοίνωση περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί και τονίζει πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες μεταφοράς σορών μη covid στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου: «Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.
Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης. Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16.
Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας. Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου».

74 νοσηλευόμενοι στις κλινικές covid

Στο μεταξύ μέχρι και χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονταν στις κλινικές covid 74 νοσηλευόμενοι. Παράλληλα, στη ΜΕΘ λειτουργούν επτά πλέον κλίνες με τις έξι να είναι κατειλημμένες από ασθενείς με κορωνοϊό.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων – εντατικολόγος με βαθμό Διευθυντή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ιωάννης Κόκκορης ανέφερε πως εκτός από τα μηχανήματα υποστήριξης που υπάρχουν και στις επτα κλίνες της ΜΕΘ Covid, υπάρχουν άλλα οκτώ και τέσσερα φορητά που μπορούν να υποστηρίξουν ασθενείς, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κενή κλίνη στην Μονάδα.
Η κατάσταση είναι δραματική με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίσουν τους ασθενείς, να τους περιθάλψουν αλλά και να τους στηρίξουν ψυχολογικά, καθώς είναι μόνοι τους χωρίς να μπορούν να δουν τους συγγενείς τους.

magnesianews.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
LEO - Γνωρισε τη ψωρίαση σου
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^