Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Πρόεδρος ΙΣΛ μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ της Λάρισας: Τηρείστε τα μέτρα, μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας

Δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ-covid στη πόλη

Πρόεδρος ΙΣΛ μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ της Λάρισας: Τηρείστε τα μέτρα, μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας
18.11.2020 | 20:47
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα 207 νέα κρούσματα στη Λάρισα κρούει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνοντας, ότι δυτυχώς αποτελεί νέο αρνητικο ρεκ΄ρ και ζητά από τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα καθώς η πόλη και ο νομός μπαίνουν στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας.

Eπίσης ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι η πληρότητα των ΜΕΘ-covid πλέον στα δύο νοσοκομεία της πολης ειναι συνεχώς στο 100% τις τελευταίες ημέρες και όσοες νεες κλίνες ανοίγουν κυρίως στο ΓΝΛ πληρώνονται αμέσως:

Συγκεκριμένα την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, περιέγραψε μιλώντας iEidiseis ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (ΙΣΛ) Κώστας Γιαννακόπουλος, καθώς τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της πόλης έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, οι 14 Covid-ΜΕΘ είναι κατειλημμένες αυτή την ώρα.

Και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), όμως, οι 24 κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρότητα στο 100%, ενώ οι γιατροί αναμένουν «στις αμέσως επόμενες μέρες τη δημιουργία ακόμη τριών κρεβατιών ΜΕΘ, μόλις παραλάβουν νέους αναπνευστήρες».

Παράλληλα, ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνει πως η αρμόδια ΥΠΕ αποφάσισε την μετατροπή του ΓΝΛ σε νοσοκομείο μόνο για τον κορονοϊό, με τα non-Covid περιστατικά να διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό και στον ιδιωτικό τομέα.

«Πριν από 7 - 10 μέρες οκτώ non-Covid ασθενείς σε γενικές ΜΕΘ ήδη διακομίστηκαν σε μονάδες του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΙΣΛ, «προκειμένου να συνεχιστούν οι μετατροπές γενικών ΜΕΘ σε Covid-ΜΕΘ», τονίζοντας πως η δύναμη του ιδιωτικού τομέα στην πόλη αγγίζει τις 2 χιλιάδες κλίνες, συνολικά, παρέχοντας, έτσι, το αναγκαίο «δίχτυ ασφαλείας».

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης αυτής συνεργασίας ΕΣΥ - ιδιωτικού τομέα, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει αρμοδίως λίστες ιατρών που θα συνεισφέρουν στη «μάχη» με την επιδημία στο νομό, συμπληρώνει.

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και προς τους συμπολίτες του, με αφορμή την ανακοίνωση 207 νέων κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας: «Αναμέναμε την επιπέδωση της καμπύλης στη Λάρισα, όμως το καινούριο ρεκόρ που καταγράφηκε απόψε έρχεται να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας με μεγαλύτερη αυστηρότητα».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^