Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Το βαμβάκι φεύγει...το σιτάρι έρχεται στον κάμπο

Αύξηση της καλλιέργειας σιτηρών φέτος κατά 15%

Το βαμβάκι φεύγει...το σιτάρι έρχεται στον κάμπο
18.11.2020 | 10:42
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Έχουν πάρει φωτιά στην κυριολεξία οι σπαρτικές μηχανές στν κάμπο, καθώς φαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι και παλι των σιτηρών, μετά από ένα διάλλειμμα  ανοδικής πορείας που ειχε η καλλιέργεια βαμβακιού τα τελευταία χρόνια. Το σιταρι έρχεται λοιπόν και πάλι και το βαμβάκι φεύγει.

Αιτία οι αυξημένες τιμές φέτος των σιτηρών (στα 25 λεπτά το κιλό αυτή την περίοδο) , ενώ την ίδια ώρα το βαμβάκι έμεινε καθηλωμενο στα 40 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου με τους αγρότες να δηλώουν δυσαρστημένοι καθώς σε αυτά τα επίπεδα δεν κλύπτουν το κοστος παραγωγής. Εκτιμάται πως σ όλη τη Θεσσαλία θα έχουμε μία αύξηση στην καλλιέργεια σιτηρών (και αντίστοιχη μείωση στο βαμβάκι και το καλαμπόκι) της ταξης του 10-20%.

Περιοχές που παραδοσιακά καλλιεργούσαν βαμβάκι στον άξονα της οδού Βόλου και στα παρακάρεια, ή ακόμη και στην Καρδίτσα το γυρνούν φέτος σε σιτάρι με τους αγρότες να σπεύδουν πανικόβλητοι να σπείρουν πριν πιάσουν οι βροχές που αναμένονταν δώ και μέρες και ξεκίνησαν από σήμερα στον καμπο...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^