Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Το βαμβάκι φεύγει...το σιτάρι έρχεται στον κάμπο

Αύξηση της καλλιέργειας σιτηρών φέτος κατά 15%

Το βαμβάκι φεύγει...το σιτάρι έρχεται στον κάμπο
18.11.2020 | 10:42
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Έχουν πάρει φωτιά στην κυριολεξία οι σπαρτικές μηχανές στν κάμπο, καθώς φαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι και παλι των σιτηρών, μετά από ένα διάλλειμμα  ανοδικής πορείας που ειχε η καλλιέργεια βαμβακιού τα τελευταία χρόνια. Το σιταρι έρχεται λοιπόν και πάλι και το βαμβάκι φεύγει.

Αιτία οι αυξημένες τιμές φέτος των σιτηρών (στα 25 λεπτά το κιλό αυτή την περίοδο) , ενώ την ίδια ώρα το βαμβάκι έμεινε καθηλωμενο στα 40 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου με τους αγρότες να δηλώουν δυσαρστημένοι καθώς σε αυτά τα επίπεδα δεν κλύπτουν το κοστος παραγωγής. Εκτιμάται πως σ όλη τη Θεσσαλία θα έχουμε μία αύξηση στην καλλιέργεια σιτηρών (και αντίστοιχη μείωση στο βαμβάκι και το καλαμπόκι) της ταξης του 10-20%.

Περιοχές που παραδοσιακά καλλιεργούσαν βαμβάκι στον άξονα της οδού Βόλου και στα παρακάρεια, ή ακόμη και στην Καρδίτσα το γυρνούν φέτος σε σιτάρι με τους αγρότες να σπεύδουν πανικόβλητοι να σπείρουν πριν πιάσουν οι βροχές που αναμένονταν δώ και μέρες και ξεκίνησαν από σήμερα στον καμπο...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^