cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Καρδίτσα ψηλά τις καρδιές , ψηλά τις σημαίες…

Το πρωτοσέλιδο του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ στις 28 Οκτωβρίου

Καρδίτσα ψηλά τις καρδιές , ψηλά τις σημαίες…
30.10.2020 | 16:26
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Animus Benefits
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Η μάχη με τις λάσπες κερδήθηκε, τώρα αρχίζει η μάχη για την αναγέννηση του τόπου


Η 80η επέτειος του ‘ΟΧΙ» βρίσκει την Καρδίτσα αποκαμωμένη από τη μάχη επί 40 ημέρες με τις λάσπες σε μία προσπάθεια να σταθεί ξανά όρθια από τη θεομηνία που έπληξε την πόλη και το νομό στις 18 Σεπτέμβρη.
40 ημέρες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο ο Καρδιτσιώτης, τον πείσμωσαν ατσάλωσαν τη θέλησή του και τον έφεραν από την απόγνωση στην αγανάχτηση και στη συνέχεια στον αγώνα και τη μάχη για την επιβίωση. Η μάχη με τις λάσπες, κερδήθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων μας. Τώρα αρχίζει η μάχη για την αναγέννηση του τόπου μας…


Με την πανδημία να θεριεύει δεν θα ακουστούν οι παιάνες σήμερα στην Καραϊσκάκη , δεν θα παρελάσουν τα βλαστάρια μας, αλλά οι σημαίες στα μπαλκόνια που κυματίζουν θα μας θυμίζουν ότι εδώ στην Καρδίτσα εξακολουθεί να χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και ας ξεχάστηκε 40 μέρες μετά , ας έφυγε από τις ειδήσεις η εικόνα μιας πόλης κι ενός νομού που δοκιμάστηκαν ανελέητα από τα στοιχεία της φύσης.
Οι αποζημιώσεις για τη φυσική καταστροφή σε αγρότες και κτηνοτρόφους έρχονται να απαλύνουν κάπως τον πόνο, αλλά δεν μπορούν να γιατρέψουν τις πληγές.
Ο Καρδιτσιώτης πλέον δεν επαιτεί από τους κρατούντες κάποιο βοήθημα, αλλά απαιτεί, περιμένει με κριτική σκέψη, να ξεδιπλωθεί το όποιο κυβερνητικό σχέδιο (αν υπάρχει τέτοιο) ώστε να κατανοήσει αν έχουν αντιληφθεί στη κυβέρνηση το μέγεθος της καταστροφής, αν πραγματικά νοιάζονται για αυτό τον τόπο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη του


Περιμένει την προσέχει εβδομάδα τις ανακοινώσεις για την κάλυψη του πάγιου κεφαλαίου και του εξοπλισμού των αγροτών, αλλά και της γης που «μπαζώθηκε» από την πλημμύρα, περιμένει ακόμη να δει τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις και κυρίως περιμένει να δει ποια είναι η στόχευση για έναν κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικό νομό, ποια κίνητρα θα δοθούν, αν θα υπάρξει ρευστότητα στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν σε ένα οικονομικό περιβάλλον εξόχως δύσκολο λόγω και της πανδημίας.
Η σημερινή επέτειος μας φέρνει στο νου ότι πριν 80 χρόνια οι πρόγονοί μας πήγαιναν στα αλβανικά βουνά με το χαμόγελο στα χείλη και με τραγούδια, ενώ η σημερινή γενιά επιχειρεί να κατανοήσει σε ένα γκρίζο περιβάλλον ποια είναι η επόμενη μέρα. Ανασφάλεια, απογοήτευση, κατάθλιψη, αλλά και ελπίδα συνάμα, ότι θα τα καταφέρουμε. Μόνοι μας ασφαλώς , αλλά πιέζοντας και διεκδικώντας.
40 ημέρες μετά και δεν έχει ακόμη λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα για 170 οικογένειες του Νομού (οι 150 από αυτές στην πόλη). 40 ημέρες μετά και δεν έχουν λάβει όλοι οι δικαιούχοι το «600άρι» για τις πρώτες ανάγκες, πόσο μάλλον το πεντοχίλιαρο για τις οικοσκευές, η το οκταχίλιαρο οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά…


Η δημόσια διοίκηση καταβάλλει…. «φιλότιμες προσπάθειες» να μας αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις και γεγονότα.
Αν η γενιά του ’40 που αψηφούσε κρύο χιόνια, λάσπες και εχθρικές σφαίρες αντιμετώπιζε με τη σημερινή νωθρότητα που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός στην περίπτωση της Καρδίτσας ,την τότε έκτακτη κατάσταση , όχι μόνο δεν θα είχε γραφτεί το Αλβανικό έπος, αλλά θα είχε συνθηκολογήσει η χώρα μέσα σε 48 ώρες…
Τότε η μάχη ήταν «υπέρ βωμών και εστιών» σήμερα υπάρχουν 170 οικογένειες ανέστιες στον τόπο μας…
Η Καρδίτσα θέλει ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής που υπέστη. Οι προτάσεις μας για ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα , αλλά και για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με ρευστότητα, με θέσεις απασχόλησης που μπορούν να φέρουν κρατικές παρεμβάσεις, όπως η δημιουργία νέων, βιώσιμων πανεπιστημιακών τμημάτων. Κρατικών δομών και υπηρεσιών που θα αποκεντρωθούν και θα εγκατασταθούν στο Νομό μας θεωρούνται κινήσεις εκ των ων ουκ άνευ.


Αυτά περιμένουν από την κυβέρνηση οι Καρδιτσιώτες και κάνουν υπομονή να δουν αν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο και πως αυτό θα «ξεδιπλωθεί» το προσεχές διάστημα.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε
Ζούμε σε ένα τόπο όμορφο που έμαθε να παράγει από τη γη, που ζυμώθηκε με τις λάσπες, που πέρασε από κακουχίες, που αναζήτησε πολλές φορές «πικρό ψωμί» στην ξενιετειά. Αυτός ο τόπος όμως , αυτός ο εύφορος κάμπος που διαρρέεται από δεκάδες ποτάμια, που ενώ θα έπρεπε να αποτελούν ευλογία μετατρέπονται σε συμφορά με τις πλημμύρες, πρέπει και μπορεί και πάλι να παράγει πλούτο.
Ψηλά τις σημαίες, , αυτή η πατρίδα, αυτή η γη είναι δική μας. Αυτά τα χώματα εμείς και πάλι θα τα οργώσουμε, μέχρι να καρπίσουν πάλι. Θα ανεβάσουμε και πάλι τα ρολά στα μαγαζιά μας, θα υποδεχτούμε τον κόσμο με χαμόγελο, θα βγούμε πάλι στην αγορά, θα οργώσουμε την πέτρα, θα δώσουμε στον τόπο μας αυτό που του αξίζει . Τα λασπωμένα χέρια μη τα σκιάζεσαι, θα βρουν τον τρόπο να χτίσουν και πάλι πέτρα πάνω στην πέτρα… Τις λασπωμένες ψυχές να φοβάσαι


Καρδιτσιώτες ψηλά τις καρδιές, Θα τα καταφέρουμε…


Υ.Γ. Όταν οι Γερμανοί στις 27 Απριλίου 1941 έμπαιναν καταχτητές στην Αθήνα το τελευταίο ανακοινωθέν του για λίγη ώρα ακόμη ελεύθερου Ραδιοφωνικού σταθμού ανέφερε:
« Έλληνες ! Κρατείστε το πνεύμα του μετώπου, ψηλά τις καρδιές!»Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Thema - Scavolini
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^