Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει τη Δευτέρα αποζημιώσεις, αλλά οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Κώστας Τζέλλας πρόεδρος ΕΟΑΣΚ: Είναι αγώνας επιβίωης για τους αγρότες που επλήγησαν από τον Ιανό

Ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει τη Δευτέρα αποζημιώσεις, αλλά οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις
24.10.2020 | 14:32
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις δηλώνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, με συλλαλητήρια παρόμοιο με αυτό προ τριών περίπου εβδομάδων στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε συνεργασία με τους εμπορικούς και παραγωγικούς φορείς, όπως ανέφερε την Παρασκευή στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας.
Ενώ έχει περάσει πάνω από ένας μήνας ακόμη δεν έχουν δει προκαταβολή αποζημιώσεων όπως είχαν υποσχεθεί κυβερνητικοί παράγοντες, σημείωσε ο κ. Τζελλας , αλλά και δεν γνωρίζουν αν θα αποζημιωθούν όλοι και με ποιο τρόπο.
«Για μας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης,» ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως ούτε καν το «600άρι» που υποτίθεται ότι ήταν για τις ανάγκες των πρώτων ημερών δεν έχει ακόμη δοθεί 35 μέρες μετά σε αρκετούς Καρδιτσιώτες.

Ανακοινώνει αποζημιώσεις τη Δευτερα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ


Εντωμεταξύ σημαντικές ανακοινώσεις για την προκαταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, από τη θεομηνία Ιανός αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Θεσσαλίας τηλεόρασης» ο διοικητής του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρεντζος.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ στο 100% τους πληγέντες του «Ιανού», αλλά και για να λάβει επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό του.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα η «γενναία προκαταβολή», όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ύψους μέχρι και 70% για όσους αγρότες υπέστησαν ζημιές στο 100% της ηρτημένης παραγωγής τους.
Μένει βέβαια να διευκρινιστούν πολλά ακόμη, όπως πως και πότε θα αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν μικρότερη ζημιά και ποιά θα είναι η διαδικασία αποζημίωσης του εξοπλισμού και των χωραφιών που υπέστησαν διάβρωση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αι ο κ. Τζέλλας, ο οποίο κατέληξε πως πέρα από συλλαλητήρια θα υπάρξουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων όπως και η παραδοσιακή κάθοδος των τρακτέρ το χειμώνα με στήσιμο μπλόκων στις εθνικές οδούς

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^