Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Συναγερμός στην Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορωνοϊό -150 άτομα σε καραντίνα

Κλειστά 16 σχολεία για δύο εβδομάδες , καθώς και το κλειστό Γυμνατήριο

Συναγερμός στην Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορωνοϊό -150 άτομα σε καραντίνα
19.10.2020 | 21:02
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελασσόνα, μετά από κρούσματα κορωνοϊού σε αθλητικές ακαδημίες.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το μεσημέρι στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας" ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, έξι αθλήτριες βόλεϊ, ο προπονητής της ομάδας και ο βοηθός προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ίδιου σωματείου διαγνώστηκαν θετικοί σε κορωνοϊό. Παράλληλα, με COVID-19 μολύνθηκαν δύο συγγενείς μίας εκ των αθλητριών. Αποτέλεσμα είναι να έχει σημάνει συναγερμός στην Ελασσόνα, καθώς 150 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Την Τετάρτη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα γίνουν νέα ομαδικά τεστ σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και αθλητές στην Ελασσόνα, ενώ τα σχολεία σε Σαραντ-απορο και Ευαγγελισμό έκλεισαν καθώς σε αυτα δίδασκε ο προπονητής του μπάσκετ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.


Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπήκαν σε καραντίνα οι ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ενωση Ελασσόνας αλλά και όλα τα παιδιά που έκαναν γυμναστική στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή είχαν γυμναστές τους προπονητές του συλλόγου που νοσούν. Την ίδια ώρα, έχει ανασταλεί και η λειτουργία 13 σχολικών τμημάτων που σχετίζονται με παιδιά που αθλούνται στον εν λόγω γυμναστικό σύλλογο. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όσους χρησιμοποίησαν το γυμναστήριο να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Λόγω του γεγονότος ότι πολλές από τις αθλήτριες οι οποίες φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης η Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση να αναστείλει την λειτουργία τμημάτων για 14 ημέρες προκειμένου οι μαθητές να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό. Κλειστά είναι από σήμερα και τμήματα σχολείων της Α΄Βάθμιας εκπαίδευσης καθώς ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ διδάσκει σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα παρακάτω τμήματα τάξεων του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και του 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορoνοϊού στα τμήματα αυτά.

Σε καραντίνα προπονητές και αθλούμενοι του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας

Συναγερμός στην Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορωνοϊό -150 άτομα σε καραντίνα


Στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας πέντε (5) τμήματα: Α2, Α3, Β3 Γενικής Παιδείας, Β’ Ανθρωπιστικών, Β’ Γαλλικών
Στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας δύο (2) τμήματα: Γ2 και Γ3
Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες τα παρακάτω τμήματα τάξεων των δημοτικών σχολείων του Δήμου, λόγω εντοπισμού κρούσματος κορoνοϊού σε καθηγητή φυσικής αγωγής.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας τέσσερα (4) τμήματα: Α1, Α2, Β2 και Ε2
Στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού Ελασσόνας ένα (1) τμήμα: Ε’ τάξη
Στο Δημοτικό Σχολείο Σαρανταπόρου ένα (1) τμήμα: Μονοθέσιο
Από το Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι προπονητές και αθλούμενοι χρησιμοποίησαν το χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας θα πρέπει να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα που εισήλθαν τελευταία φορά στο χώρο, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και συνδέονται με τις ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ένωση Ελασσόνας, αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του αθλητικού σωματείου μέχρι νεωτέρας.
Παρακαλούνται όσοι χρησιμοποίησαν το Κλειστό Γυμναστήριο την τελευταία εβδομάδα να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να μη συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες κατά το κρίσιμο διάστημα.
Ο Δήμος Ελασσόνας παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει διαρκώς για τη λειτουργία των δημοτικών εγκαταστάσεων με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimoselassonas.gr και στην σελίδα του Δήμου στο facebook.

Συναγερμός στην Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορωνοϊό -150 άτομα σε καραντίνα


Δήμαρχος Ελασσόνας: Χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

Την ανάγκη για χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους υπογράμμισε ο δήμαρχος Ελασσόνας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, τονίζοντας: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^