cosmos

Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

Πρόταση για Ειδικό Αναπτυξιακό και Γραφείο αποκατάστασης πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα

Στη σύσκεψη υπό το Γ.Γ. του ΥΠΟΟΙΙΚ Χρ. Τριαντόπουλο

Πρόταση για Ειδικό Αναπτυξιακό και Γραφείο αποκατάστασης πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα
17.10.2020 | 19:50
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Η άμεση ανάγκη εκπόνησης νέου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος προς αποκατάσταση όλων των κατεστραμμένων από τον «Ιανό» υποδομών του Νομού Καρδίτσας, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια σημαντικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τοπικών Δημάρχων.


Επίσης, ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε απαραίτητη πλέον την άμεση ίδρυση Γραφείου Αποκατάστασης Πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα προκειμένου να αποτελέσει τον πυρήνα υποδοχής όλων των τοπικών αιτημάτων και υλοποίησης των κυβερνητικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα που χτύπησε ανελέητα την περιοχή το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου 2020.
Η σχετική πρόταση για το νέο Ειδικό πρόγραμμα στα πρότυπα του παλιού «πακέτου» Λαλιώτη, έγινε από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε κ. Δημήτρη Κουτρομάνο και στην πορεία της συζήτησης ενισχύθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς όπως ειπώθηκε οι καταστροφές σε δρόμους, γέφυρες, δίκτυα και άλλες δημόσιες υποδομές σε όλο τον Νομό είναι τρομακτικές.
Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος εξήρε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην εντολή του Πρωθυπουργού για γρήγορο έργο, μέσα σε έναν μήνα από τη θεομηνία της 19ης Σεπτεμβρίου, εξέδωσαν τις αναγκαίες κανονιστικές πράξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των υποστηρικτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους πλημμυροπαθείς.
Είπε ακόμη πως αυτή τη στιγμή πέφτουν χρήματα στην Καρδίτσα ενώ παλαιότερα χρειάζονταν μήνες γι’ αυτό, εξηγώντας ότι «ήδη αποζημιώθηκε περίπου το 10% των πληγέντων δικαιούχων σε 5χίλιαρα και 8χίλιαρα. Ενώ από τα 2,3 εκατ. ευρώ που πήγαν μέχρι σήμερα σε πλημμυροπαθείς το 90% είναι Καρδιτσιώτες».
Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε κλείνοντας πως η νέα ταχύτερη διαδικασία που ακολουθείται για τον Νομό Καρδίτσας, θα αποτελέσει τη βάση και πρότυπο για ριζική αλλαγή του καθεστώτος των αποζημιώσεων φυσικών καταστροφών που υπέστησαν πολίτες και παραγωγοί στη χώρα μας.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^