cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: «Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τις τραγικές ελλείψεις»

Στο νοσοκομείο Βόλου

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: «Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τις τραγικές ελλείψεις»
13.08.2020 | 12:01
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

«Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων και τις τραγικές ελλείψεις»
κ. Πρόεδρε,
Έντονη ανησυχία προκαλεί και στους Βολιώτες η διαρκώς αυξανόμενη διασπορά του κορωνοϊού. Τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αποτελεί πρόκληση να φορτώνει στο λαό και στη νεολαία την ευθύνη, προκειμένου να συγκαλύψει την αποσπασματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων, που πήρε με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα αυτών του τουρισμού και των μεταφορών. Η κυβέρνηση, μετέτρεψε σε «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, «τζόγαρε στο χρηματιστήριο» των κερδών τη μεγάλη συμβολή που είχε ο λαός στον έλεγχο της πανδημίας, ακολουθώντας πιστά τις συστάσεις των ειδικών.
Η αγωνία και η ανησυχία του λαού του Βόλου ενισχύεται και από την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς, με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους. Επιπλέον δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό δείχνουν και οι μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και σε υποδομές τόσο στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με κίνδυνο παντελούς κατάρρευσης του συστήματος, ακόμη και με το κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου, αν η εξάπλωση του ιού συνεχιστεί.
Η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής Βόλου, στο παρελθόν, σε αντίστοιχη ερώτηση της ΛΑ.Σ, ότι είναι αναρμόδια, αποτελεί υπεκφυγή των πολιτικών ευθυνών που έχει για την απουσία στήριξης στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα του Βόλου, μεταξύ των οποίων και η κάλυψη των υγειονομικών τους αναγκών.
Σήμερα σε συνθήκες επέλασης της πανδημίας, ερωτάται η δημοτικά αρχή Βόλου:
Τι πρωτοβουλίες θα πάρει για:
• Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο νοσοκομείο Βόλου και οι νέες ανάγκες από τη λειτουργία κρεβατιών υποδοχής ασθενών covid 19 .
• Να υπάρχει επίταξη ιδιωτικών υγειονομικών υποδομών και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.
• Να καλυφθούν οι ανάγκες σε Μέσα Ατομικής Προστασίας.
• Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες, κ.ά., δημιουργώντας νέα δημόσια και δωρεάν εργαστήρια για ταυτοποίηση SARS CoV- 2.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντακούμης Βασίλης
Ριζόπουλος Απόστολος
Τσαλούχας ΘεόδωροςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^