cosmos

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Στήνουν επειγόντως κλίνες Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας

Στο πανεπιστημιακό Λάρισας ανοίγουν τον τέταρτο όροφο

Στήνουν επειγόντως κλίνες Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας
06.08.2020 | 20:16
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

 Ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα νησιά προετοιμάζονται ειδικοί χώροι για νοσηλεία και απομόνωση ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, μετά την έξαρση των κρουσμάτων και εν αναμονή του δεύτερου κύματος, ενώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έχουν γεμίσει οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης και το τμήμα Λοιμώξεων και νοίγουν πλέον και τον 4ο όροφο, με βάση το σχεδιασμό της περασμένης άνοιξης.

  Κλίνες Covid-19 για προληπτικούς λόγους, σε όλη τη χώρα και σε όλα τα ιδρύματα του ΕΣΥ, θα πρέπει να έχουν οργανώσει οι διοικητές, έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός με τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών όλης της χώρας, κατέστησε σαφές ότι ακόμη και στα μικρά νοσοκομεία των νησιών, θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειασθεί, να νοσηλεύσουν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

 Η νοσηλεία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μέχρι δύο ημέρες και στη συνέχεια, οι ασθενείς που χρειάζονται μεγαλύτερη περίθαλψη θα μεταφέρονται στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

 

 Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας στους διοικητές, να μη σηκώσουν όλο το βάρος κάποια νοσοκομεία όπως το «Σωτηρία», που αντιμετώπισε περίπου το 70% των περιστατικών κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Προσερχόμενος στη σύσκεψη χθες, Τετάρτη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε στους διοικητές ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. «Το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Είναι ένας δύσκολος μήνας ο Αύγουστος και όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική μας συμπεριφορά, από το φιλότιμό μας και από την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

 

 Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά αυτής της χώρας: Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή χαλάρωσης, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι. Πρέπει όλοι να προσέχουν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή, ενδεχομένως, κάποιον συγγενή με υποκείμενο νόσημα. Παρακαλώ πάρα πολύ, ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, κυρίως στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου. Ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφερθούμε τον Δεκαπενταύγουστο, θα μας ακολουθήσει και το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: Protagon.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^