Ειδήσεις, νέα για Τρίκαλα

Φαρκαδόνα: Βάζουν ραδιόφωνα στα χωράφια για να διώξουν τα αγριογούρουνα!

Για να γλιτώσουν τις ζημιές στα καλαμπόκια...

Φαρκαδόνα: Βάζουν ραδιόφωνα στα χωράφια για να διώξουν τα αγριογούρουνα!
12.07.2020 | 13:24
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Όχι δεν βρισκόμαστε σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στην περιοχή τoυ δήμου Φαρκαδόνας. Κι αν τα βράδια προσερχόμενος κάποιος αγρότης στα χωράφια του, για το πότισμα των καλλιεργειών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μάλιστα νυχθημερόν, κι ακούσει μουσική, ας μην παραξενευτεί, μιας και δεν διασκεδάζει κανείς.

Οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια καλαμποκιού, βρήκαν τον τρόπο για να αποθούν τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειες προκειμένου να μην γίνουν δέκτες ζημιών. Πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια και τα μετέφεραν από άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά προς αναζήτηση τροφής.

Ήδη και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, όπως εξάλλου και σε άλλες περιοχές του νομού τα αγριογούρουνα πλησιάζουν και καταστρέφουν τις καλαμποκαλλιέργειες τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγάλες με τους αγρότες να φοβούνται για ολοκληρωτική καταστροφή κάτι αντίστοιχο που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια όπου αφανίστηκαν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών. Ο ΕΛΓΑ όπως είναι γνωστό δεν καλύπτει τις εν λόγω ζημιές με τους αγρότες να αναζητούν ανώδυνους και πάντα νόμιμους τρόπους προκειμένου να αποζήσουν από τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους αγριόχοιρους.

Κατά αυτό τον τρόπο πέραν τις επιτόπιες επισκέψεις τις νυχτερινές ώρες στα χωράφια, πλέον εφηύραν τον τρόπο με τα ραδιόφωνα που χαρακτηρίζεται αποτελεσματικός για την απώθηση.

Παρόλα αυτά ζητούν την μέριμνα του κράτους προκειμένου να προστατεύσουν τις καλλιέργειες και να μην υποστούν οικονομικό αφανισμό.

Πηγή: krinitrikalon.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τρίκαλα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^