Ειδήσεις, νέα για Διεθνή

Ξεπέρασαν τις 13.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τσεχία

ανακοίνωσε αργά σήμερα το απόγευμα 82 νέα κρούσματα

Ξεπέρασαν τις 13.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τσεχία
10.07.2020 | 20:54
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Η Τσεχία ανακοίνωσε αργά σήμερα το απόγευμα 82 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε 24 ώρες, με το σύνολο αυτών από την αρχή της πανδημίας να ξεπερνά τα 13.000, έπειτα από μια πρόσφατη άνοδο των μολύνσεων εξαιτίας τοπικών εξάρσεων.

Η χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων έχει καταγράψει 352 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον των δυτικοευρωπαϊκών γειτόνων της. Ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλε τον Μάρτιο δραστικά μέτρα περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά έχει άρει πολλά από αυτά τα μέτρα από τον Μάιο.

Από τις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα εντόπισε 14 φορές πάνω από 100 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, με πιο πρόσφατο χθες Πέμπτη με 105 μολύνσεις. Ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου όταν αναφέρθηκαν 305 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα ξέσπασμα σε μια ανατολική περιοχή εξορύξεων, γεγονός που ώθησε στις αρχές Ιουλίου την κρατική εταιρεία OLD να κλείσει ορυχεία της στην περιοχή.

Αξιωματούχοι υγείας τονίζουν ότι το ξέσπασμα έχει περιοριστεί, αλλά η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για αργοπορημένη αντίδραση. Άλλες μικρότερες εξάρσεις του ιού καταγράφηκαν επίσης σε δύο άλλες περιοχές την τελευταία εβδομάδα.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Διεθνή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^