Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Απίστευτη περιπέτεια Λαρισαίας στα πλευρικά διόδια του Πλαταμώνα -καταγγελία για αποικιοκρατική συμπεριφορά

Πως την αντιμετώπισαν οι υπάλληλοι της εταιρείας

Απίστευτη περιπέτεια Λαρισαίας στα πλευρικά διόδια του Πλαταμώνα -καταγγελία για αποικιοκρατική συμπεριφορά
06.07.2020 | 13:24
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ιστορία που μας διηγήθηκε η Λαρισαία εκπαιδευτικός στο Ειδικό σχολείο Λάρισας Μαρία Γίτση είναι ενδεικτική της αποικιοκρατικής αντίληψης με την οποία λειτουργεί η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» , έχοντας τη δικαιοδοσία, ακόμη και για ανθρώπινες ζωές, με βάση φυσικά τις ρήτρες που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο και έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.


Κυριακή γύρω στις 2.30 το μεσημέρι η Λαρισαία εκπαιδευτικός αποφασίζει να συνοδέψει την κόρη της που είναι νέα οδηγός μέχρι λίγο πριν τα πλευρικά διόδια Πλαταμώνα με κατεύθυνση προς Λάρισα και να επιστρέψει με το αυτοκίνητό της στη συνέχεια στην παρέα της σε ξενοδοχείο του θερέτρου όπου γευμάτιζε με το σύζυγό της και παρέα.
Κάνει το λάθος να προχωρήσει με το όχημά της 10 μέτρα εντός της ζώνης για τα διόδια προς Λάρισα, πριν αποχαιρετίσει την κόρη της δείχνοντάς το δρόμο.
Αποφασίζει λοιπόν να ενημερώσει τους υπαλλήλους στο γκισέ των διοδίων, περπατώντας μέχρι εκεί και να ζητήσει να της επιτρέψουν να επιστρέψει μιας και ήταν με το μαγιό και δεν έιχε πάρει χρήματα μαζί της ούτε κινητό. Οι υπάλληλοι την ενημερώνουν ότι έχει εισέλθει εντός της ζώνης της εταιρείας και αυτό σημαίνει πως αν θέλει να επιστρέψει Πλαταμώνα, θα πρέπει να πάει μέχρι τα διόδια του Ευαγγελισμού (άλλωστε δεν υπάρχει κόμβος στον Πυργετό) και εκεί να κάνει την αναστροφή, δηλαδή περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά, συν τα 25 της επιστροφής 50!

Και όλα αυτά επειδή προχώρησε δέκα μέτρα εντός της ζώνης...Περίπτωση να κάνει όπισθεν απαγορεύεται γιατί όλα καταγράφονται από καμερα την ενημερώνουν και θα της επιβληθεί πρόστιμο.

 Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος που έχουν όλοι όσοι έρχονται από Βόρεια Ελλάδα προς τα παράλια της Λάρισας, αφού πέρα από τον κόμβο που είναι ημιτελής εδώ και πέντε καλοκαίρια σστον Πυργετό, φέτος το καλοκαίρι δεν υπάρχει και γέφυρα στα Τέμπη, καθώς αναμένεται να πραδοθεί πλέον τέλη Οκτωρίου από την εταιρεία. Μόνη διέξοδος η αναστροφή από Ευαγγελισμό!


Η ίδια τους εξηγεί πως δεν πήρε μαζί της το κινητό για να ειδοποιήσει το σύζυγό της και ζητά να της επιτρέψουν να κάνει όπισθεν για τα δέκα αυτά μέτρα , αλλά όπως μας είπε συνάντησε μία απαξιωτική στάση από τον υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος την ενημέρωσε πως εδώ δεν έχει άλλος δικαιοδοσία πλην της κοινοπραξίας. Ζητά να έρθει η τροχαία, αλλά ο υπάλληλος αρνείται. Ζητά ένα τηλέφωνο για να ενημερώσει τους δικούς της, η ίδια άρνηση
Ζητά ένα μπουκάλι νερό γιατί την έχει ώρα και στέκεται στον ήλιο, αλλά ο υπάλληλος της λέει πως «σιγά να μη σας δώσουμε και πολυθρόνα»…Μάλιστα έφτασε και ένας γερανός από την εταιρεία για ν της πάρει το αυτοκίνητο


Τελικά ζητά από ένα νεαρό οδηγό , αφού του αφηγείται ότι βρίσκεται σε μία κατάσταση «ιδιότυπης ομηρίας» από την εταιρεία, να «γκουγκλάρει» το τηλέφωνο τ0υ ξενοδοχείου που βρίσκεται ο σύζυγός της και να τον ενημερώσει για την περιπέτειά της, ενώ ήδη έχει παρέλθει μία ώρα και δέκα λεπτά που βρίσκεται στον ήλιο. Ο νεαρός το κάνει…
Για καλή της τύχη ένας τροχονόμος αντιλαμβανόμενος ότι η κατάσταση πλέον μπορεί να έχει και ποινικές επιπλοκές, καθώς έχει περάσει σχεδόν μιάμιση ώρα , αποφασίζει να ανοίξει τη μπάρα που της επιτρέπει να επιστρέψει.


Την ίδια ώρα ο σύζυγος έρχεται μέχρι τα διόδια και αφού τον ενημερώνουν ότι η σύζυγος του επέστρεψε, έχοντας ο ίδιος ανησυχήσει γιατί αυτό έπρεπε να συμβεί στα επόμενα δέκα λεπτά από την αναχώρηση της επιστρέφει και την βλέπει σε κακή κατάσταση αφυδατωμένη. Τελικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρουα, όπου οι γιατροί της συνέστησαν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης και της έβαλαν τρεις ορούς, αφού από την ταλαιπωρία αυτή και την κρίση πανικού, είχε υποστεί αφυδάτωση.


Η περιπέτειά της από τις 1.00 το μεσημέρι που ξεκίνησε όλο αυτό έληξε μετά τις 7.30 το βράδυ και η ίδια αναρωτιέται αν τελικά υπάρχει δημοκρατία σε αυτή τη χώρα, ή εταιρικός ολοκληρωτισμός… Αν η ανθρώπινη υγεία είναι προτεραιότητα, ή τα κέρδη των εταιρειών. Αν υπάρχει εταιρική κοινωνική ευθύνη και σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια…


Πάσα απάντηση δεκτή...

Δείτε τα όσα δήλωσε το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο για την περιπέτειά της η παθούσα:

 Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Bruno Coffe
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^