cosmos

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

PEOPLE

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή
06.07.2020 | 12:10
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
alphawood
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ποιος είναι ο Ιταλός τεχνοκράτης και δεινός ιστιοπλόος που έκλεψε την καρδιά της όμορφης ευρωβουλευτίνας - Η καραντίνα στην Αθήνα, οι χαλαρές βόλτες στην Κηφισιά και οι σκέψεις για γάμο
Ένα ελληνοϊταλικός έρωτας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου χαρίζει το δικό του μεσογειακό ταμπεραμέντο στην κατά τα λοιπά άνευρη και άχρωμη ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, έχοντας ανοίξει τα πανιά του για τα καλά.

Στο τιμόνι του με σταθερό χέρι και καθαρό βλέμμα βρίσκεται ένας δεινός ιστιοπλόος από το Μιλάνο, ο οποίος τα καταφέρνει εξίσου καλά στις διεθνείς σχέσεις και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει κλέψει την καρδιά της ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύας Καϊλή. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η Ελληνίδα πολιτικός διανύει την καλύτερη φάση στην προσωπική της ζωή, κινούμενη με ενθουσιασμό τα τελευταία 3 χρόνια στο τρίγωνο Βρυξέλλες - Αθήνα - Μιλάνο.

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

 

Η πρόσφατη χαλαρή βόλτα του ζευγαριού στην Κηφισιά αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ως η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η καραντίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού λίγο έλειψε να πολιτογραφήσει Αθηναίο τον Φραντσέσκο, ο οποίος πέρασε πανευτυχής και ασφαλής, πάνω απ’ όλα, τις μέρες του lockdown μαζί με την Εύα Καϊλή και την οικογένειά της. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας τούς έφεραν ακόμα πιο κοντά, με αποτέλεσμα το επόμενο βήμα στη σχέση τους να δείχνει ότι δεν είναι μακριά.

Γνωρίστηκαν στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η Εύα Καϊλή είχε μόλις εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής μετά από 5ετή κοινοβουλευτική θητεία στην Ελλάδα. Ηταν το 2014, όταν προσπαθούσε να χαρτογραφήσει την πολιτική διαδρομή της στο εξωτερικό. Εντάχθηκε λοιπόν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και διεύρυνε σταδιακά τον κύκλο των επαφών της.

Μεταξύ των προσώπων που συναντούσε στα γραφεία της ευρωομάδας της ήταν και ένας δυναμικός Ιταλός σύμβουλος με άριστη γνώση των διεθνών σχέσεων. Βρίσκονταν σε κοινές παρέες, μοιράζονταν σκέψεις και απόψεις για την παράταξή τους και 3 χρόνια αργότερα, έτσι ξαφνικά, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, η γνωριμία τους μετατράπηκε σε σχέση.

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

 

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι διαπιστευμένος βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο και αυτή τη στιγμή εκτελεί τα καθήκοντα του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Από τη θέση αυτή ασχολείται με ζητήματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με το θέμα της Λιβύης να είναι πρώτο στη σχετική ατζέντα. Ο ίδιος έχει επισκεφτεί τις χώρες της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και γνωρίζει τις ιδιαίτερες ισορροπίες που επικρατούν, έχοντας πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον της Ιταλίας για τις εξελίξεις στη Λιβύη, έχουν προσδώσει στον Φραντσέσκο συμβουλευτικό ρόλο προς τους Ιταλούς Σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές, στην κατεύθυνση της ενεργής εμπλοκής της χώρας τους στη λιβυκή κρίση με σκοπό να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος.

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

Η πρόσφατη βόλτα του ζευγαριού αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ως η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην Ελλάδα


Ο Φραντσέσκο μεγάλωσε στο Μιλάνο και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο της πόλης. Η επαγγελματική πορεία του στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ουσιαστικά ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 αναζητώντας μια προσφορά πρακτικής άσκησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι επίμονος και φιλόδοξος. Συμμετέχει σε ένα συνέδριο με θέμα την Ευρώπη και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Στο τέλος των εργασιών πλησιάζει συμπατριώτη του ευρωβουλευτή και τον ρωτά αν θα μπορούσε να κάνει πρακτική άσκηση στο γραφείο του, καθώς το επόμενο διάστημα θα βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα με το πρόγραμμα Erasmus.

Μετά από μια σύντομη συνέντευξη στο Μιλάνο, τον Φεβρουάριο του 2009 ξεκινά την πρώτη του εργασιακή εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο ως ασκούμενος και μετά από 1,5 χρόνο υπογράφει την πρώτη του σύμβαση εργασίας ως κοινοβουλευτικός βοηθός.

Απασχολείται με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχεδιασμού έργων και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δηλαδή με όλα τα στάδια της διαχείρισης ενός έργου: από την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ως την τελική αξιολόγησή του.

Εχει επαφές με βουλευτές, πολιτικούς, θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΜΚΟ και πρεσβείες. Το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζει σπουδαίες προσωπικότητες. Το 2017 συναντά ως μέλος ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας τον Δαλάι Λάμα στην ινδική πόλη Νταραμσάλα, όπου βρίσκεται η κατοικία του πνευματικού ηγέτη αλλά και η Κεντρική Θιβετιανή Διοίκηση.

Πέρα από τις ενδιαφέρουσες επαγγελματικές εμπειρίες του στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Φραντσέσκο είναι ένας νέος άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή. Η μεγάλη του αγάπη δεν είναι άλλη από την ιστιοπλοΐα και το απέραντο γαλάζιο.


Τα τελευταία 13 χρόνια διδάσκει τα μυστικά της θάλασσας ως εκπαιδευτής στο Centro Velico Caprera, τη μεγαλύτερη σχολή ιστιοπλοΐας της Ιταλίας, που ιδρύθηκε το 1967 και έχει τη βάση της στο νησί Καπρέρα, βορειοδυτικά της Σαρδηνίας.

Η σχέση του με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή υπήρξε η αφορμή να γνωρίσει την ομορφιά των ελληνικών νησιών και να χαρεί το ελληνικό καλοκαίρι. Η Εύα Καϊλή μοιράζεται την ίδια αγάπη για τη θάλασσα, καθώς διαθέτει δίπλωμα ιστιοπλοΐας, αφήνοντας ωστόσο στον Ιταλό κυβερνήτη το τιμόνι. Η ίδια, πάντως, δεν συμμετέχει ιδιαίτερα ενεργά στις αθλητικές εξορμήσεις του συντρόφου της στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ιταλίας εξαιτίας του ψύχους, χωρίς όμως να λείπει από το πλευρό του.

Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει περισσότερο η ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στον Φραντσέσκο, εκτός από το διαρκές χαμόγελό του και την ευφυΐα του, είναι η σταθερότητα του χαρακτήρα του. Η ισορροπία στη σχέση τους έπαιξε τον κύριο ρόλο στην εξέλιξή της σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, χωρίς να υπάρχει δημοσιότητα που μπορεί να πυροδοτήσει ανταγωνισμούς.

Στην κατεύθυνση αυτή βοήθησε και το γεγονός ότι ο ένας καταλαβαίνει απόλυτα τον άλλον, καθώς γνωρίζουν τις ανάγκες της πολιτικής και του έντονου καθημερινού προγράμματος. Αν λοιπόν δεν συναντηθούν σε κάποιο διάδρομο του Ευρωκοινοβουλίου ή σε κάποια επιτροπή του, είναι πολύ πιθανό να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να ασκηθούν μαζί στο γυμναστήριό του. Το σίγουρο είναι ότι χαλαρώνουν περπατώντας πιασμένοι χέρι-χέρι στα μεγάλα καταπράσινα πάρκα της πόλης.

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή

Τα τελευταία 13 χρόνια ο Φραντσέσκο διδάσκει τα μυστικά της θάλασσας ως εκπαιδευτής στη μεγαλύτερη σχολή ιστιοπλοΐας της Ιταλίας

Ο Φραντσέσκο έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα και έχει γνωρίσει την οικογένεια της συντρόφου του. Επισκέψεις στο Μιλάνο στους γονείς και στον αδελφό του, που εργάζεται σε μία start up, έχει κάνει και η Εύα Καϊλή. Κάθε φορά που ο διαπιστευμένος βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο έρχεται στην Αθήνα δηλώνει ενθουσιασμένος, καθώς συνδυάζει μοναδικά τον ήλιο με τη θάλασσα. Η καραντίνα όμως ήταν η αιτία που ο ίδιος αγάπησε πιο πολύ την ελληνική πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι φρόντισε να εγκαταλείψει έγκαιρα τις Βρυξέλλες προτού η πανδημία πάρει μεγάλες διαστάσεις. Φιλοξενήθηκε στο σπίτι της αδελφής της ευρωβουλευτή Μανταλένας, η οποία είναι το στήριγμά της στα δύσκολα, αλλά και ο άνθρωπος που εμπιστεύεται απόλυτα όταν πρέπει να πάρει μια απόφαση. Μάλιστα το lockdown εξελίχθηκε για την Εύα Καϊλή σε μια ευχάριστη έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού της έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει τις πρώτες μέρες ενός μωρού στη ζωή.

Ο 9 μηνών σήμερα ανιψιός της την ξετρελαίνει, κάνει baby sitting και το απολαμβάνει. Στο πλάι της πάντα ο Φραντσέσκο, ο οποίος παίρνει στην αγκαλιά του τον μικρό. Είναι ήρεμος και η σύντροφός του τον καμαρώνει. Ο χρόνος δείχνει να μην είναι αρκετός σε ένα σπίτι όπου μεγαλώνει ένα παιδί με φωνές και κλάματα, όμως οι εικόνες και τα συναισθήματα εναλλάσσονται με εκπληκτική ταχύτητα.

Η Εύα (Καϊλή) βρήκε τον Αδάμ της στην Ευρωβουλή


Θα ήταν δύσκολο -αν όχι αδύνατο- μια συγκλονιστική εμπειρία όπως αυτή να μην ωθήσει την Εύα Καϊλή να σκεφτεί κάποια πράγματα περνώντας αρκετό χρόνο μαζί με τους δικούς της ανθρώπους, μακριά από το απαιτητικό πρόγραμμα της πολιτικής. Κάθε γυναίκα μπροστά στο θαύμα της ζωής θα επανακαθόριζε τις προτεραιότητές της, κάτι που φαίνεται να έχει κάνει ήδη η Θεσσαλονικιά ευρωβουλευτής, με τον ανιψιό της να φέρει το μεγαλύτερο μέρος της «ευθύνης», όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί. Αλλωστε η ίδια δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία της να δημιουργήσει οικογένεια που θα προκύψει μέσα από έναν ισχυρό δεσμό αγάπης.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Όλυμπος-Κλιάφα
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^