Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Η παρακαταθήκη που αφήνει ο Αλέκος Λαχανάς για τον Αχελώο (βίντεο)

Τα τελευταία του λόγια στην εκπομπή ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΓΗ

Η παρακαταθήκη που αφήνει ο Αλέκος Λαχανάς για τον Αχελώο (βίντεο)
02.07.2020 | 21:24
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Λένε ότι οι εποχές των ρομαντικών, των οραματιστών και των ανιδιοτελών αγωνιστών , αυτών που υπηρετούν ιδανικά και ευγενείς σκοπούς έχουν παρέλθει… Ότι ζούμε σε εποχές που όλοι προτάσσουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό συμφέρον

 Όσοι τα λένε αυτά δεν γνώρισαν τον Αλέκο Λαχανά, όπως το γνώρισα ο ίδιος μέσα από το χώρο που υπηρετώ, τα τελευταία 25 χρόνια, από την κάλυψη του ρεπορτάζ στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών  από το 1996 και μετά..

 Σπανίζουν στις μέρες μας αυτοί οι άνθρωποι και για αυτό είναι μεγάλο το πλήγμα της ξαφνικής του απώλειας….

 Μου έλεγε συνεχώς «πρέπει να προχωρήσει ο Αχελώος, έχεις δίκιο , μη σταματάς να λες και να γράφεις για αυτό δεν υπάρχει άλλη ελπίδα σωτηρίας για το θεσσαλικό κάμπο. Θα ερημοποιηθεί. Πέρα και πάνω από όλα είναι να γίνει το έργο»…

 Έφυγε από τη ζωή με ένα παράπονο, ότι πηγαίνοντας στην Αθήνα να συναντήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, δεν είδε καμία ανταπόκριση από τους αγρότες της περιοχής του, από τον Πλατύκαμπο, τη Χάλκη, τη Μελία, αλλά μόνο από τους αγρότες της Καρδίτσας, που τον πήραν στο τηλέφωνο και του είπαν «Αλέκο μην ξεχάστε να θέσετε το θέμα του Αχελώου.

 Ενώ η Καρδίτσα έχει νερά, οι αγρότες εκεί πιο αυθεντικοί στις συλλογικές διεκδικήσεις, έβαζαν ένα θέμα, που αφορά το μέλλον του κάμπου και της αγροτιάς σε όλη τη Θεσσαλία εν αντιθέσει με εκείνους της Λάρισας που δεν έχουν μέλλον χωρίς νερά από τον Αχελώο» είπε στην τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή «Θεσσαλών Γη».

 Αν πράγματι θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει από αύριο αυτό που οραματιζόταν ο Αλέκος Λαχανάς να το κάνουμε πράξη και να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την υπόθεση του Αχελώου για το θεσσαλικό κάμπο, ως χαμένη υπόθεση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για το μέλλον που θα τους παραδώσουμε. Το οφείλουμε στη μνήμη του Αλέκου Λαχανά, ενός από τους τελευταίους ιδεαλιστές αγρότες, που το πάλευε σε όλη του τη ζωή..

 Καλό παράδεισο φίλε Αλέκο…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα τελευαία λόγια του Αλέκου Λαχανά για τον Αχελώο:

 Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^