Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Πιπεροκεφτέδες

Food

Πιπεροκεφτέδες
30.06.2020 | 16:00
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Εύκολοι, πρωτότυποι και αφράτοι κεφτέδες – ιδανικός καλοκαιρινός μεζές.

 

Προετοιμασία: 20′, Αναμονή: 30′, Τηγάνισμα: 30′

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους

3 αβγά

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + 200 γρ. ακόμη

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τiς λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο ώστε να καλύψει το 1/4 περίπου του σκεύους και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε καλά, προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.

Πηγή in.gr

Πιπεροκεφτέδες



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Bruno Coffe
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^