cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι και το ζευγάρι των Βολιωτών που ήρθε απο την Γερμανία

Ξεκινά νέα μεγάλη ιχνηλάτηση των επαφών τους

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι και το ζευγάρι των Βολιωτών που ήρθε απο την Γερμανία
05.06.2020 | 15:33
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι τελικά η 25χρονη και ο 26χρονος από το Βόλο, οι οποίοι πρόσφατα επέστρεψαν από τη Γερμανία και ήρθαν σε επαφή με την 30χρονη έγκυο Βολιώτισσα και το σύζυγό της.Και οι δύο νοσηλεύονται από χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Σε λήψεις επιχρισμάτων από τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ζευγαριού των Βολιωτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και του ζευγαριού που επέστρεψε από την Γερμανία προχώρησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη στον Βόλο.

Οι λήψεις των δειγμάτων έγινε κατ’ οίκον και ήδη εληφθησαν επιχρίσματα από τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς του 30χρονου που νοσεί από τον ιό, από το 2χρονο παιδί του ζευγαριού και από την εκπαιδευτικό, μητέρα της κοπέλας που επέστρεψε από την Γερμανία. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερος έλεγχος. Από τον ΕΟΔΥ έγινε γίνει επιπλέον σύσταση στους συναδέλφους των τριών εκπαιδευτικών να αυτοπεριοριστούν για τις επόμενες ημέρες.Σήμερα έγινε πλήρης απολύμανση όλων των χώρων των σχολικών κτιρίων στα οποία διδάσκουν οι τρεις εκπαιδευτικοί. Στα δημοτικά σχολεία 1ο και 4ο Νέας Ιωνίας, 15ο και 24ο Βόλου και το συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο.Στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, θα γίνει επίσης σχολαστική απολύμανση στο σύνολο των διδακτηρίων της πόλης του Βόλου.

Το «κουβάρι» της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού ξετυλίγει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ο ΕΟΔΥ, στον οποίο σήμανε «συναγερμός» την Τρίτη το βράδυ όταν η 30χρονη γυναίκα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης και μητέρα ενός δίχρονου παιδιού, επισκέφθηκε εμπύρετη την κλινική ΑΝΑΣΣΑ.

Οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να συναντήθηκε σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων το Σαββατοκύριακο, με φιλικό του ζευγάρι από τον Βόλο που ήρθε από την Γερμανία και είχε αποφασίσει να περάσει εκεί την καραντίνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο ζευγάρια γευμάτισαν και σε εστιατόριο της περιοχής, με πηγές του πανεπιστημιακού να επιβεβαιώνουν πως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Το ζευγάρι σύμφωνα με όσα μετέφερε σε φιλικό του περιβάλλον αρνείται πως ταξίδεψε στα Τρίκαλα, αλλά δεν αρνείται πως είχε συνάντηση προ ημερών με τους φίλους τους που ήρθαν από τη Γερμανία. Οι ίδιες πηγές του Πανεπιστημιακού αναφέρουν πως ο βολιώτης αθλητής που ήρθε από τη Γερμανία και η σύντροφός του «σπάσανε» την καραντίνα, αλλά τα τεστ για κορωνοϊό που είχαν υποβληθεί στη Γερμανία, πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ήταν αρνητικά. Χθες το μεσημέρι το ζευγάρι των Βολιωτών που ήρθε από τη Γερμανία εμφανίστηκε στο πανεπιστημιακό για εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σήμερα.

Εντωμεταξύ έκλεισαν μέχρι νεωτέρας με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου όλα τα τμήματα, μετά την έκδοση του αποτελέσματος του εργαστηριακού ελέγχου του επιχρίσματος του συζύγου της  30χρονης Βολιώτισσας που νοσεί από κορονοϊόΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^