cosmos

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Ένταση και αποχωρήσεις στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση και αποχωρήσεις στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο
26.05.2020 | 21:09
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

Ένταση που οδήγησε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με αφορμή τις κλήσεις για κατάθεση μιας σειράς προσώπων ως υπόπτων.

«Η Επιτροπή μας δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από την σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Μιωνή», σχολίασε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση της πλειοψηφίας να κληθούν ως ύποπτοι οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος, Φιλιππάκης, Τάρκας και Τάρκας. O ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται ως προς την επιστροφή του στις εργασίες της Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πυροδοτήσει ξανά την Επιτροπή, απειλώντας την πλειοψηφία για τρίτη συνεχόμενη φορά με αποχώρηση ζητώντας ως μάρτυρες τους Παπασπύρου, Μπακουμάτσο, Παπαγεωργίου, Καλούδη, Ζαγοραίο, Παπαδάκου, Φιλιππάκη Μαργωμένο και ο Τάρκα. Στόχος τους ήταν ξεκάθαρα να τραβήξουν τη διαδικασία σε μάκρος», σχολίαζαν πηγές της ΝΔ και συμπλήρωναν πως τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας αφήνουν «εκτεθειμένο» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Τον εγκαταλείπουν. Η πλειοψηφία ουκ ολίγες φορές δέχθηκε μάρτυρες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου θέλει να αφήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην τύχη του. Θυμίζουμε πως ως πλειοψηφία είχαμε δεχθεί ως μάρτυρες τους προτεινόμενους από ΣΥΡΙΖΑ Ξένη Δημητρίου, τουν κ.κ. Μανία, Ράνο, Μανιαδάκη και Φρουζή. Άρα η καταγγελία περί δήθεν άρνησης των προτάσεων της μειοψηφίας είναι προσχηματική. Θέλουν να αποχωρήσουν», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά σε αυτοτελείς πράξεις, οι οποίες αναφέρονται από έναν και μόνο ιδιώτη, τον κ. Μιωνή. Εμείς είμαστε εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων. Δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Μιωνή, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς ψάχνουμε την αλήθεια, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος. Χωρίς την διασφάλιση των εχέγγυων εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνο για να προβάλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας», είχε αναφέρει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Οι μάρτυρες που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν να καταθέσουν, είναι: Οι επόπτες Αντιεισαγγελεις του Αρείου Πάγου κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς κ.κ. Καλούδης και Ζαγοραίος, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, οι κ.κ. Φιλιππάκης και ο δικηγόρος του κ. Μαργωμένος, ο κ. Τάρκας και ο κ. Ιατρού (εκπρόσωπος Μιωνή), η Μαρία Παπασπύρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Το ΚΙΝΑΛ ζητάει να κληθεί για εξέταση και πάλι ο Ιωάννης Αγγελής.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^