cosmos

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Πατάτες με αυγά στο φούρνο

Food

Πατάτες με αυγά στο φούρνο
24.05.2020 | 15:44
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

 

Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες 10- σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε σε ροδέλες. Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά.

Βγάζετε το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά 2--3- γυρίζοντας τις προσεκτικά για να μη λιώσουν.

Τοποθετίτε στο ταψάκι τις πατάτες σε στρώσεις, σκορπίζετε λίγο κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τη γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί 15--20-. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° - 200° C στον αέρα 40--45-, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή icookgreek.com



Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^