cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Τηλεδιασκέψεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

Για την επόμενη μέρα στην οικονομία

Τηλεδιασκέψεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας
23.05.2020 | 15:53
Animus Benefits
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Δαλαβίκας Bikes
Comfort Suites and Rooms
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου επεδίωξε, υλοποίησε και συμμετείχε σε σειρά τηλεδιασκέψεων, άκρως ενδιαφερόντων και επίκαιρων θεμάτων, με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της Θεσσαλίας, καθώς και με βουλευτές αλλά και εκπροσώπους πολιτικών παρατάξεων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε με τη βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αντικείμενο τη «χαρτογράφηση της επόμενης μέρας στην αγορά, μετά τη λήξη της πρώτης περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιορισμών».


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το υπόμνημα που έχει ήδη καταθέσει η διοίκηση του Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, με το οποίο δίνουν έμφαση σε μείζονα ζητήματα της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η επιδότηση της εργασίας και όχι η επιδότηση της αναστολής της, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το κόστος ενέργειας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών και οι πολύ στενές προθεσμίες που επιβάλλονται από τα υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και εργασίας σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων επιδότησης και αποζημίωσης των επιχειρήσεων που πλήττονται .

Τηλεδιασκέψεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας


Ο πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου συνεχάρη την Βουλευτή για τις προτάσεις της σχετικά με την επιδότηση της απασχόλησης στις αγροτικές εργασίες για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ. Επίσης την ευχαρίστησε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα ενδιαφέροντος της αγοράς, και για τις στοχευμένες της ενέργειες στα υπουργεία, κάτι που «φέρνει μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα στους πολίτες».
Επίσης, ο κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος συμμετείχε στη διαδικτυακή Ημερίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου με θέμα: «Οικονομολόγος στην Ελλάδα του 2025: Αγορά εργασίας και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης» ,όπου συμμετείχαν ακόμη οι: Κόλλιας Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Ζουμπουλάκης Μιχαήλ (Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Ηρειώτης Νικόλαος (τ. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ και μέλος Δ.Σ. ΕΛΤΕ), Κουναδέας Θεόδωρος (Μέλος Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και 160 φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τηλεδιασκέψεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας


Συζητήθηκαν αρκετά και ουσιώδη θέματα που αφορούν τον Οικονομολόγο του 2025 αλλά και γενικότερα την Οικονομία της Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο εθνικό, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τέλος ο πρόεδρος κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος συμμετείχε στην πετυχημένη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων, με αντικείμενο το οικονομικό πρόγραμμα, που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «Μένουμε Όρθιοι», για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του COVID19 και συμμετέχοντες τους: Νίκο Παππά (τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ), Σωτήρη Γιαννακόπουλο (πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας), Ζωή Ακριβούλη (μέλος Δ.Σ., πρόεδρος Τμ. Υπηρεσιών ΣΥΡΙΖΑ), ο Νίκος Παπαγεωργίου (πρόεδρος ΤΕΕ-Τμ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας) και Δημήτρης Ντογκούλης (πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας).
Στην παραπάνω τηλεδιάσκεψη μετείχαν ακόμη οι: Nίκος Σκορίνης (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης), Δημήτρης Χατζησωκράτης (μέλος πολιτικού συμβουλίου της Κ.Ε.), οι βουλευτές Λάρισας του κόμματος Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης, καθώς επίσης και οι Γιώργος Γκόγκος (συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας), Π. Παπαγεωργίου (συντονιστής Ν.Ε. Λάρισας) και Α. Ανδρέου (συντονιστής τμ. Μικρομεσαίων).

Τηλεδιασκέψεις του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

Για την Τοπική Διοίκηση του 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ηλίας ΚοτσιμπογεώργοςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Όλυμπος - τσάι του βουνού
Ευθυμίου Red Inn
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^