cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας μπορεί να έχει κόστος...

Του Γιάννη Κολλάτου

Η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας μπορεί να έχει κόστος...
22.05.2020 | 13:57
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Ένας ηγέτης είναι σωστός, όταν δεν έχει αυλοκόλακες δίπλα του, αλλά ανθρώπους στον πρωινό καφέ, που του ασκούν κριτική για τυχόν λάθη ή παραλήψεις για να διορθώνεται.
Επικοινωνιακά έχει στηθεί ένα πανηγύρι στην κυβέρνηση, που διαχειρίστηκε επιτυχώς δύο κρίσεις, μία στον Έβρο και μία την υγειονομική και αυτό δίνει ασφαλώς ένα μπόνους που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, με διαφορά σχεδόν διψήφια σε ποσοστά σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση (40 έναντι 20%).


Αυτό είναι λογικό να γεννά και σκέψεις για εκλογικό αιφνιδιασμό ακόμη και στην καρδιά του καλοκαιριού προκειμένου να «καεί» και η απλή αναλογική. Ωστόσο αν τα βλέπεις τα πράγματα με τον παραμορφωτικό φακό της Αθήνας (και ιδιαίτερα των Βορείων προαστίων και της Γλυφάδας) χάνεις την ουσία της περιφέρειας που αγωνιά για το αύριο και το οικονομικό, αλλά και το υγειονομικό.
Η πανδημία τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει η αίσθηση στους πολίτες, ότι έχει ξεφύγει από την αυστηρώς επιστημονική αντιμετώπιση και γίνεται με όρους περισσότερο επικοινωνίας. Ο ιδιωτικός τομέας, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, αγωνιούν, το ίδιο και οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επιστήμονες. Στην περίπτωση δε της Λάρισας, είναι σαφές, ότι η υπόθεση της Νέας Σμύρνης αντιμετωπίζεται πλέον περισσότερο με όρους επικοινωνίας (ιδιαίτερα όταν κόπηκαν ξαφνικά και οι δίαυλοι με την κοινότητα των ρομά) παρά ουσίας.


Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση και απομόνωση νέων κρουσμάτων, βάζει σε σκέψεις τους πολίτες ότι είναι σκόπιμη, προκειμένου να μη χαλάει η γενικότερη εικόνα της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά εμείς ζούμε στη Λάρισα, εμείς ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με κρούσματα που περιφέρονται ελεύθερα και όχι οι υπουργοί, που έχουν δημιουργήσει μία «φούσκα ευδαιμονίας».
Χωρίς διάθεση λαϊκισμού, άλλο είναι προαιρετικά να προσφέρεις 2,5 χιλιάδες από ένα μισθό 5 με 6 χιλιάδες ευρώ, για ένα μήνα και άλλο να είσαι νέος επιστήμονα και να καλείσαι να ζήσεις με 600 ευρώ για τρεις μήνες. Άλλο είναι να κάνεις τεχνοκρατικούς υπολογισμούς και να καλύπτεις με 1000 ευρώ τη ζημιά των 5 και 6 χιλιάδων ευρώ που υπέστη ο κτηνοτρόφος το Πάσχα και άλλο είναι να είσαι εργαζόμενος
Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται να επιβιώσουν με ψιχία, αφού ούτε καν σκέψη δεν υπάρχει για τη δημιουργία ενός «κουμπαρά διαχείρισης» της πανδημίας, όπου θα συμμετέχουν ισότιμα ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι και αυτό αν μη τι άλλο δεν αποτελεί δίκαιη κατανομή των βαρών.


Ο τουρισμός ασφαλώς και πρέπει να πάρει μπροστά αφού είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά οι φόβοι για ένα κύμα νέων κρουσμάτων εισαγόμενων μέσα στο καλοκαίρι παραμένουν.
Τα κρεβάτια ΜΕΘ, αυξήθηκαν μεν αλλά δεν πολλαπλασιάστηκαν, ούτε οι γιατροί και οι νοσοκόμοι.
Το αν η κυβέρνηση θελήσει να κάνει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι είναι δικαίωμά της, αλλά οι εποχές είναι χαοτικές και το θετικό μομέντουμ εύκολα μετατρέπεται σε αρνητικό, ιδιαίτερα αν οι σένσορες δεν είναι τόσο ευαίσθητοι ώστε να λαμβάνουν τα μηνύματα που εκπέμπει η κοινωνία που είναι το ίδιο ευμετάβλητα , όπως και οι επιστημονικές απόψεις για ένα νέο ιό και μία πανδημία που χαρακτηρίστηκε η πανδημία του αιώνα...

Και ασφαλώς υπάρχει και το ρίσκο ενός πισωγυρίσματος και υγειονομικού και κατά συνέπεια και οικονομικού που μπορεί να βυθίσει σε ένα νέο κύκλο φτώχειας και εσωστρέφειας τη χώραΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^