cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Η αντεπίθεση της λογικής

Από τον Γιάννη Αναστασίου, οδοντίατρο, αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς

Η αντεπίθεση της λογικής
20.05.2020 | 23:07
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

 

Αυτές τις περίεργες ημέρες της απομόνωσης μάθαμε πολλά. Το διαδίκτυο ήταν καλός φίλος και μας έφερε σε επαφή με πάρα πολλή γνώση και πληροφορία. Πληροφορία καλής, αλλά και κακής ποιότητας. Μάθαμε για παράδειγμα ότι κορονοϊός δεν υπάρχει.

Πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία. Είδαμε συνεντεύξεις «επιστημόνων», παγκοσμίως αναγνωρισμένων, να μας εξηγούν με πολύ απλά λόγια πώς τους περιθωριοποίησαν για να περάσει αυτή η παγκόσμια συνωμοσία των παγκόσμιων ηγετών και να μας βάλουν κεραίες 5G...
Πριν από λίγες ημέρες, στη Νέα Σμύρνη δέχθηκε επίθεση ένας δημοσιογράφος από ανθρώπους που είναι τόσο βέβαιοι ότι δεν υπάρχει πανδημία ώστε να θεωρούν ότι όλα γίνονται για να τους απομονώσουμε εμείς οι υπόλοιποι, οι ρατσιστές. Κανείς δεν τους εξήγησε την αξία του μοριακού ελέγχου έναντι του τεστ αντισωμάτων.
Η συνωμοσιολογία έχει γίνει ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο. Όλοι λίγο πολύ έχουμε υποκύψει στις «ομορφιές» της κάποια στιγμή. Όμως πρέπει να γίνει κάτι. Σήμερα η Λάρισα φλερτάρει με μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων τη στιγμή που μιλάμε για ένα πιθανό συγκριτικό της πλεονέκτημα στον τουρισμό, λόγω των 50 χλμ. ακτογραμμής. Πλεονέκτημα που, αν πάει έτσι το πράγμα, θα το χάσουμε. Έχουμε έναν τραυματισμένο δημοσιογράφο. Αύριο τι θα έχουμε; Τι θα γίνει όταν αρχίσουν να μπαίνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι ανεμογεννήτριες; Θα πρέπει να υποκύψει μια ολόκληρη γενιά στους απίθανους 240 παγκόσμιους επιστήμονες που "φοβούνται" ότι το 5G είναι θανατηφόρο;
Λέμε ότι στη δημοκρατία όλες οι απόψεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όμως αυτό αφορά στις «απόψεις». Και για να θεωρείται κάτι «άποψη» και να δικαιούται τον σεβασμό μας, δεν πρέπει να είναι ανυπόστατη. Δηλαδή τώρα αν βγω εγώ και πω ότι η τηλεόραση σπέρνει τη χολέρα, είναι άποψη; Είναι δυνατόν να επιτρέπεται να αναπαράγεται μια τέτοια είδηση στο όνομα της δημοκρατίας;
Στην αρχή πίστευα ότι απλά αδιαφορώντας για τέτοιες "απόψεις" και χαρακτηρίζοντάς τες γελοίες θα βοηθούσε στο να σβήσουν σταδιακά. Όμως βλέπουμε τελικά ότι οι ψευδείς ειδήσεις δεν είναι μόνο μια αυθόρμητη έκφραση αφελών εκτιμήσεων. Φαίνεται πως πίσω από αυτές τις ειδήσεις, μερικές φορές υπάρχουν και οργανωμένα συμφέροντα. Κι αυτό εύκολα φαίνεται σε μερικές άρτια οργανωμένες σκηνοθετικά συνεντεύξεις που κανονικά θα έπρεπε να είναι πρόχειρα στημένες.
Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μια φήμη διαπερνά την κοινωνία πάρα πολύ γρήγορα. Κι αυτό επειδή ο απλός δέκτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις αυθεντίες. Κανένας πλέον δεν θεωρείται αυθεντία. Για διάφορους λόγους, τόσα χρόνια έχουμε απαξιώσει όλες τις σταθερές αξίες της κοινωνίας μας (εκκλησία, σχολείο, πανεπιστήμιο, πολιτική, δικαιοσύνη κ.ο.κ.).
Δεν λογαριάσαμε όμως ότι αυτή η συλλήβδην απαξίωση των πάντων για ευκαιριακές επιδιώξεις θα έφερνε ένα ευρύτερο αποτέλεσμα: ο απλός πολίτης να χάσει την εμπιστοσύνη του στα πάντα. Κι αυτό με τη σειρά του διευκολύνει τη διείσδυση όλων αυτών των ειδήσεων.
Πρέπει επομένως η σύγχρονη κοινωνία να αμυνθεί. Η αδιαφορία προφανώς δεν φτάνει. Και για να γίνει αυτό πρέπει να επανέλθει το σύστημα των αξιών. Όμως μέχρι τότε πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση τέτοιων ειδήσεων. Πρέπει με στοιχεία να αποδεικνύουμε κάθε μέρα σε όλους το αβάσιμο και επικίνδυνο τέτοιων θεωριών.
Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, θα το βρούμε μπροστά μας σε λίγα χρόνια, ακόμη πιο έντονο. Και τότε δεν θα είναι μόνο ένας απλός κακόμοιρος που θα πετά πέτρες σε μια κεραία...
Πρέπει επιτέλους η λογική να αντεπιτεθεί.

Από τον Γιάννη Αναστασίου, οδοντίατρο, αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς

Η αντεπίθεση της λογικήςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος - 100% φυσικοί χυμοί
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^