cosmos

Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά

Επιστολή Ρήγα Φεραίου ν- ανέβουν και οι δευτεραθλήτριες των ΕΠΣ!

Αν έχουν διαφορά μικρότερη από τρείς βαθμούς

Επιστολή Ρήγα Φεραίου ν- ανέβουν και οι δευτεραθλήτριες των ΕΠΣ!
19.05.2020 | 18:00
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Μετά την απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ο Ρήγας Φεραίος τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θεσσαλίας με δύο βαθμούς λιγότερους από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Οι δύο ομάδες χρωστούσαν άλλα έξι παιχνίδια μέχρι την κανονική ολοκλήρωση της σεζόν, ανάμεσά τους και τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον β’ γύρο. Ο Ρήγας Φεραίος με επιστολή του προς την ΕΠΣ Θεσσαλίας, την οποία κοινοποιεί στην ΕΠΟ, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και στο σύνολο των βουλευτών της Μαγνησίας και σε Αυτοδιοικητικούς, ζητάει στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και οι δεύτερες ομάδες στη βαθμολογία να πάρουν το εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική, εφόσον η διαφορά τους είναι μικρότερη των τριών βαθμών από τον πρώτο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από 29/4/2020 συνεδρίαση της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των ΕΠΣ, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική.

Η Διοίκηση του Α.Σ Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», διδαγμένη από την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος μας, σέβεται απόλυτα την εν λόγω απόφαση, η οποία λήφθηκε υπό των μέτρων περιορισμού και της εξάπλωσης του covid-19. Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό, ότι αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

α) Θα γίνει πιο ευέλικτο και δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις & β) Ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα (Μάϊος), αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).

Επιπροσθέτως, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:

1) Να συμμετέχουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έτσι, θα αναδειχθεί το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να μπορούν να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, γιατί όχι και στο εξωτερικό.

2) Στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη και οι ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν οικονομικά και πληρώνουν από την τσέπη τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σχετικό εξοδολόγιο.

Πιστεύουμε ότι, η εν λόγω πρόταση μας, βρίσκει νομικό έρεισμα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), έτους 2019.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το εν λόγω δίκαιο αίτημά μας (σ.σ. και πολλών δευτεραθλητριών ομάδων άλλων ΕΠΣ), και να αποστείλλετε σχετική πρόταση προς την ΕΠΟ».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Αθλητικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^