cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλικά Σχόλια

Πανελλαδική πρωτιά για το thessaliatv.gr: Πρώτοι γράψαμε για τη ρεμδεσιβίρη στις 15 Μαρτίου!

Μέχρι να έρθει η αναγνώριση από ΗΠΑ για τη συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων στη χρήση της

Πανελλαδική πρωτιά για το thessaliatv.gr: Πρώτοι γράψαμε για τη ρεμδεσιβίρη στις 15 Μαρτίου!
30.04.2020 | 13:01
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Έγκαιρα εδώ και 45 ημέρες (από τις 15 Μαρτίου), το thessaliatv.gr, είχε ενημερώσει σε πανελλαδική πρωτιά, μέσω της συνέντευξης του Λαρισαίου καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική της Κρήτης Αχιλλέα Γραβάνη για τις ευεργετικές επιπτώσεις της ρεμδεσιβίρης στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Δείτε εδώ

Και ήρθαν σήμερα τα εύσημα από τον Αμερικανό επικεφαλής Λοιμωξιολόγο Δρα Φαουτσι που αναγνώρισε τη συμβολή της Ελλάδας στην διεθνή επιστημονική κοινότητα για τη χρήση της στην ίαση της ασθένειας, ιδιαίτερα σε ασθενείς με βαριά ίωση:

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, με αφορμή τις δοκιμές του remdesivir.
Ο ρόλος του remdesivir στον κορωνοϊό

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φάουτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη remdesevir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δοκιμές του remdesivir.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό.

Από επιστήμονες πάει καλά η χώρα, από πολιτικούς πάσχει...

Σε επίπεδο επιστημόνων λοιπόν η χώρα εξακολουθεί να δίνει τα φώτα... Όπως και σε επίπεδο διανοουμένων, λογοτεχνών, επιχειρημαιών και καλλιτεχνών.

Σε επίπεδο πολιτικής όπως είχε όμως παραδεχτεί και ο Βρετανός Ιστορικός Arnold Toynbee πάσχουμε, ακριβώς γιατί οι πολιτικοί μας προωθούνται και ανελίσσονται στην ιεραρχία με βάση εξωγενείς παράγοντες...

Και θαρρεί κανείς ότι η πολιτική ζωή απέχει πολύ από το καλό πρόσωπο της Ελλάδας, οσο και αν επικοινωνιακά επιχειρεί να το προβάλλει στις μέρες τη πανδημίας.

Αν κερδήθηκε λοιπόν η πρώτη μάχη κατά του κορονοίού, αυτό οφείλεται στους πολίτες, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που παρέμειναν στις επάλξεις...

 

 Γ.Κ.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλικά Σχόλια

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^